Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 28 март 2009 г.

29 март:Ахмед Доган на 55 години

Дарове от цялата страна за 55-ия рожден ден на Сокола

Звезда и уиски за Ахмед Доган

Депутати и активисти избират топкартини за празника на лидера на ДПС

Портрет на Васил Левски. С такъв дар от ДПС обмислят да изненадат лидера си Ахмед Доган за 55-ия му рожден ден утре. Всяка година на 29 март министри, депутати, кметове и областни управители извиват опашка пред централата на партията, за да поздравят Сокола за празника му. До София за датата пътуват и всички местни и областни лидери на движението в страната.

С дарове и честитки за рожденика обаче се отчитат не само от неговата партия, но и някои от най-ярките представители на родния политически елит. Миналата година и министър-председателят Сергей Станишев отиде лично да поднесе пожеланията си. Премиерът поднесе оригинален дар, за който още се говори - скулптура на трима картоиграчи, шеговито илюстрираща управляващата тройна коалиция. Доган е философ по образование и затова търсим нещо оригинално и пълно със символика, издадоха пред "Стандарт" депутати от парламентарната група. Именно по тази причина от ДПС до последния момент умуваха какво да поднесат на важната дата. Миналата година след щурм по магазините депутатите изненадаха лидера си със старинни съдове.
Да почетеш Доган с изискан дар не е никак лесно, вдигат рамене в движението. На тънкия артистичен усет на Сокола допадат не задължително скъпите, но за сметка на това - съдържателни дарове. Паметливи депутати още си спомнят как преди няколко години на същата дата най-много овации от страна на Сокола пожънал подарен му национален трикольор.
Именно заради това не само депутатите, но и областните структури на партията са в трескаво търсене на нещо подобаващо.
Цялото ръководство на ДПС-Монтана се изнася в картинната галерия в града, за да избере подходящо платно за рожденика, обясни пред "Стандарт" областният лидер на партията д-р Крум Крумов. Картина за подарък стягат и от сливенската структура на партията.
Нашият лидер Ахмед Доган е изключителен естет и трудно ще го изненадаме, каза още Янков. Той и областният председател на ДПС Мустафа Мустафов дълго са умували на какъв подарък да се спрат. Накрая обаче двамата избрали картина, дело на известния художник Марин Подмолов.
На произведение на изкуството са се спрели и от пловдивската структура на партията. Областният лидер Тунджай Наимов обаче се зарече, че дарът ще носи духа на Пловдив. Така армаганът ще напомня на лидера за неговите симпатизанти и приятели под тепетата, разясни Наимов.
Варненските поддръжници на Доган пък се зарекоха да свалят и звездите, за да го направят щастлив на празника. До късно снощи ДПС членовете в града обаче умуваха с какво точно да го сюрпризират. Сред най-оригиналните идеи беше да му се подари звезда с неговото име. С такъв дар вече може да се похвали вицепремиерът Емел Етем, разказаха варненци. Сред другите варианти са антични произведения на изкуството, но още обмисляме, разкри шефът на партията край морето Ерджан Себайтин. Едно обаче е сигурно - дарът ще бъде придружаван с бутилка от любимото марково уиски на рожденика - "Джеймисън".
Екип на "Стандарт"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2