Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 14 март 2011 г.

Турски държавен канал например излъчва 24-часова програма на кюрдски език, а в България новините на турски са само 10 минути

Турският посланик:Похвално е, че харесвате нашите сериали

Дипломатът се срещна с Вежди Рашидов

понеделник,14 март 2011

“Със задоволство виждам, че турските сериали се гледат по българските телевизии и това показва, че няма предубеждения и предразсъдъци”, каза турският посланик Исмаил Арамаз след среща с културния министър Вежди Рашидов.

Според дипломата, популярността на тези сериали се дължи на сходните ни култури. Арамаз каза пред журналисти в отговор на въпрос, че новините на турски език по БНТ са въпрос на българската страна, но според него програмите на турски по националната телевизия имат символично значение.

Това е едно доказателство за толерантното отношение на България, която е членка на ЕС, посочи той и допълни, че турски държавен канал например излъчва 24-часова програма на кюрдски език.

Арамаз изпитвал огромно уважение към българския народ и към историята на страната ни. По думите му, икономическите отношения били доста задоволителни, а културните взаимоотношения продължавали да се развиват.

„Ако се създадат етнокултурни телевизионни програми, те биха били много полезни и образователни за всички етноси. Познанието за литературата и поезията би било поучително и много полезно“, коментира и Рашидов.

Той обяви, че се подготвя споразумение с турската страна за по-активен културен обмен.

всеки ден / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2