Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 20 август 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 20.08.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 20.08.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 20.08.2010 10:19:57 UTC

Обновена 20.08.2010 10:19:57 UTC

Вестник Заман в новината със заглавие „Израелските военнослужещи извършили кражба на кораба „Мави Мармара” бяха арестувани” съобщава, че израелските военнослужещи нападнали международната флотилия превозваща хуманитарни помощи за Газа, са разграбили кораба „Мави Мармара” след като е бил изтеглен на пристанище Ашдод. Вестникът в новината позоваваща се на израелския информационен сайт „YNET NEWS” предава, че е бил арестуван още един от 4мата военнослужещи, които бяха задържани с обвинение в кражба на компютри и мобилни телефони принадлежащи на доброволците. Вестникът отбелязва, че се отстоява, че арестуваните военнослужещи са продали откраднатите компютри на друг военнослужещ, който ги е продал на свои приятели. Вестникът сочи, че компетентни лица от полицията са съобщили, че сред вещите на арестувания военнослужещ са открили и други компютри и мобилни телефони. Вестникът съобщава, че някои активисти са посочили, че израелските сили са конфискували кредитните им карти и че след връщането на картите са установили, че е било пазарувано с тях.

Вестник Хюрриет съобщава, че хуманитарната криза в Пакистан избухнала след наводненията се задълбочава все повече и че от ООН е било направено изявление, че броят на пакистанците нуждаещи се от спешна помощ се е покачил от 6 на 8 милиона. Вестникът пише, че пострадалите от наводненията пакистанци чакат на дълги опашки пред камионите с помощи, но че помощите са недостатъчни. Вестникът отбелязва, че външното министерство на Турция е съобщило, че Турския червен полумесец вчера е изпратил 105 тона хуманитарни помощи за Пакистан и че през идните дни ще изпрати две полеви болници за региона.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Операция срещу ПКК в Австралия” съобщава, че австралийската полиция е започнала операция срещу терористичната организация ПКК в рамките на следствие относно финансовия източник на терористичната организация и няма връзка с никакъв инцидент или терористична заплаха. Вестникът предава, че полицията, която не е съобщила подробности около операцията, тъй като все още продължава е провела операции в редица сгради и дружества в Сидней, Мелбърн и Перт.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Демокрацията не бе установена, но те си отиват” съобщава, че САЩ са прекратили операцията, започната преди 7 и половина години в Ирак по време на администрацията на бившия президент Джордж Буш с цел обезпечаване на демокрацията в страната. Вестникът отбелязва, че се предвижда 50 хиляди американски военнослужещи да останат в Ирак до края на годината и че въпросните военнослужещи ще отговарят за обучението на ираските сили и за сигурността на дипломатическите представителства в страната. В новината пише, че след изтеглянето на американските сили пропуските в сигурността на страната ще бъдат разрешавани чрез частни фирми за сигурност.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2