Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 21 юли 2009 г.

Убийства на турски бебета в Разград !

Убивани ли са турски бебета, търсят в Разград !

Публикувана: Понеделник, 20-и Юли 2009, автор: 24 Часа

ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ

Вярно ли е, че преди близо 20 г. в разградската болница медицински екипи умишлено са причинявали на туркини безплодие и са оставяли новородени турчета да умрат.

Тези твърдения на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов ще проверява прокуратурата в Разград. Новоизбраният заместник-председател на парламента заяви преди време в лично мнение за “24 часа”, че това се е случвало, докато е бил доктор в града. Той лично видял как завързали маточните тръби на туркиня, за да не ражда повече. В друг случай акушерки зарязали новородено с тежки проблеми, защото било “поредното турче”.

По време на изборната кампания Иванов повтори думите си пред Нова телевизия.

“Проверяваме всички лекари и сестри, които през 1989 и 1990 г. са работили в акушеро-гинекологичното отделение на разградската болница. Изискахме журналите и ще проследим екипите, с които е работил д-р Лъчезар Иванов на операции. Той самият също ще бъде разпитан”, обясни наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Милена Пенчикова.

Проверката е разпоредена от Върховната касационна прокуратура. Тя трябва да приключи в началото на август.

“Нека прокуратурата си свърши работата. Политиците не трябва да се месим. Аз съм съобщил само неща, на които съм бил свидетел. За тези 2 г. в разградската болница аз нямам починало бебе”, коментира вчера д-р Иванов.

“Тези твърдения не отговарят на истината и са абсолютно недопустими от медицинска и човешка гледна точка”, заяви вчера завеждащият акушеро-гинекологичното отделение в болницата от 1963 до 1991 г. д-р Емил Димитров. Той отрече да е имало различие в отношението към децата от друг етнос. По онова време смъртен случай на дете се разглеждал от специална комисия и при лекарска вина имало наказания.

“Тогава в отделението имаше двама лекари от турски произход - д-р Тетева и д-р Алиева, половината акушерки също бяха от турски произход. В раждания и операции са работили смесени екипи и не беше възможно да се делят жените по етнически принцип”, добави д-р Димитров. Той определи обвиненията на Иванов като налудничави.

http://www.24chasa.bg/Портал Турция

2 коментара:

  1. За такава изцепка трябваше да влезе в затвора, а не в Парламента, ама то голяма разлика няма.

    ОтговорИзтриване
  2. Ne se znae dali e izcepka !Moje i da e istina !

    ОтговорИзтриване

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2