Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 26 март 2010 г.

ИЗЛОЖБА,ОРГАНИЗИРАНА ОТ НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ И ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ !

„21 ХУДОЖНИЦИ НА 21 ВЕК”

ИЗЛОЖБА,ОРГАНИЗИРАНА ОТ НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ И ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ.

16 март – 26 март 2010

Изложба, включваща 41 живописни творби на изявени художници от Истанбул, Турция бе официално открита на 16 март в галерия „Академия” на НХА.

На събитието присъстваше посланикът на Република Турция н. пр. Мехмет Гюджюк, който поздрави авторите на творбите и гостите на галерията и изказа своята благодарност към НХА. Сред гостите бяха официални лица, преподаватели, студенти и журналисти.

Тази културна инициатива бе осъществена съвместно с Посолството на Р. Турция по проект на известния художник проф. Деврим Ербил и утвърдени творци на турското изобразително изкуство. Свързана е със стремежа към разширяването на културния диалог на идеи и творчески послания между творците от двете съседни държави.

През 2010 година Истанбул е обявен за културна столица на Европа. В тази връзка изложбата в Националната художествена академия е част от събития, допринасящи за популяризиране на турското изобразително изкуство и обогатяващи многообразието на европейската култура.

В рамките на изложбата в сградата на НХА беше проведена работна среща между ръководството на Академията и делегацията от Р. Турция и бяха изнесени лекциите: „Изкуството и животът” с лектор - проф. д-р. Деврим Ербил, удостоен със званието „Държавен артист на Република Турция” и „Съвременно турско изобразително изкуство” с лектор проф. д-р. Айля Ерсой, Декан на Факултета за изящни изкуства в Университета „Йени Юзйъл” („Нов Век”).

http://www.nha-bg.org /

Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2