Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 24 юли 2010 г.

Внучката на Гриша Филипов заряза милионер заради турчин

Внучката на Гриша Филипов заряза милионер заради турчин

София, България

Людмила Филипова със съпруга си Божидар Колев

Людмила Филипова нито потвърди, нито отрече пред “ШОУ”, че ще се развежда.
Поредна драма разтърси видната соцфамилия Филипови. След поредица от съдебни дела между наследниците на Гриша Филипов внучката Людмила е на прага на ново. Бракоразводно. Мълвата носи, че красивата блондинка е пред разтрогване на брака си с бизнесмена Божидар Колев, който е президент и съдружник в най-голямата верига техномаркети у нас. Причината била, че съпругът й надушил, че му изневерява с турски писател, с когото се запознала на семинар за писатели в южната ни съседка. Оттогава те поддържат постоянна връзка. Пред “ШОУ” Людмила нито потвърди, нито отрече информацията.

Не за пръв път избухва подобен скандал в семейството на милионера и “червената принцеса”. Неотдавна се говореше, че прехвърчали искри между режисьора Стилиян Иванов и Людмила, която дебютира в киното в негов филм. Тя обаче много скоро се отърсила от моментното си увлечение, тъй като си дала сметка, че само ще си навлече неприятности със съпруга си. Тогава на въпроса клати ли се бракът й внучката на някогашния премиер Гриша Филипов заяви пред “ШОУ”: “Аз нямам проблеми със съпруга си. Надявам се и той да няма, защото напоследък съм доста заета с писане и други проекти. Удивително е колко ме разбира и подкрепя, чисто морално”. А на въпроса важно ли е мъжът да е богат, Людмила отговаря: “Най-важното е мъжът да е по-силен социално и финансово от жена си. Иначе се получава дисбаланс, който разяжда връзката”.

Людмила Филипова е дъщеря на Орлин - най-големият син на премиера по Татово време Гриша Филипов. Сестра й живее във Франция, а братовчедите й - в Полша и САЩ. С днешна дата младата писателка си дава сметка, че ако си е била останала просто малката внучка на бившия премиер, е щяла да стане нещо като Парис Хилтън - една глезла.

За да не стане това, й помагат ударите на съдбата.

Непосредствено след 10 ноември 1989 г. учителят по история се подиграва на Людмила заради дядо й и тя отказва да ходи на училище. Тогава страда, но по-късно вече не му се сърди. От кръга на богоизбрани чада на соцвеличия сладката блондинка пада до долното стъпало на обществото – ходела със скъсани обувки, с апреските на баща си и с панталоните на майка си. Нямало как да не се научи да работи и да се бори. И това я направило човек.

Людмила разказва, че като тийнейджърка продавала семейните ценности на “Кристал”, за да може да се издържа. “Разделихме се с ценни картини, часовници и други реликви. Помня, че пласирах и уникални бивни, които струваха хиляди долари, срещу едни дънки и плюшен динозавър. Била съм и келнерка.”
Людмила завършва с отличие УНСС и намира първата работа в известна западна компания. После става шеф на рекламна агенция. Стига и до началник на кабинета на Васил Божков, но... после изпада в дупка.
Една година е без работа и без пари.

Изпада в депресия. Става анорексичка.

Изпраща поне 200 CV-та – но не я вземат никъде. Накрая си намира много добра работа в медицинска фирма. “По това време срещнах Божидар и се върнах в хубавата приказка”, споделя Людмила.
Божидар - това е съпругът й Божидар Колев, собственик на дом в първия квартал на богатите, построен преди 10 години в полите на Витоша, както и съсобственик на веригата от хипермаркети “Технополис”.

Той и Людмила живеят в огромна къща - огромно помещение, неразделено от стени, но обособено от полупрегради на хол, кухня, трапезария, библиотека и зимна градина. През огромните прозорци се открива гледка към лятната кухня с барбекю, а встрани е отлично поддържаната градина. Водна каскада, алпинеум... Красиви розови храсти “като на Кай и Герда от Снежната кралица”, както казва стопанката, украсяват двора. Зеленината е голяма гордост на домакинята. Вторият етаж на дома е владение на най-малкия член на фамилията. Константин има слънчева стая с голяма плазма. Телевизорът служи за занимавка при хранене. Наблизо са и къщичките за двете кученца, както и техните пеленки. Така се спестява чистенето на двете жени, които помагат на Людмила в домакинството.

Само стаята за гости, където съпругът спи понякога, когато жена му работи до късно на лаптопа върху своите книги, не е завладяна от малкия.

Въпреки че живее сред такъв разкош, червената принцеса Людмила е единствената жена на милионер, която не обича да си губи времето по магазини. “Аз живея много скромно. Не съм по шопингите, не ходя на фризьор, на козметик, на маникюрист. Почти нямам разходи, освен за детето”, обяснява “червената принцеса”. Единственото милионерско хоби на семейството са пътешествията. Най-странното място, на което съпрузите са били, е Джуджу - корейският Остров на младоженците.
В България животът й е проза. През последните години текат

бурни скандали между Людмила и чичо й Лъчезар

заради мемоарите на именития Гриша Филипов. Блондинката беше решила да съди чичо си, че е издал непълни спомените на дядо й. “Как не разбира, че вместо героят, който иска да бъде, накрая ще остане в историята като скандалджията с извънземните, който издаде незаконно мемоарите на баща си!”, възмущава се Людмила, като намеква за залитанията на учения от БАН Лъчо Филипов по пришълците от чужди планети.

Чичото пък твърди, че Людмила “живее в един кръг от хора, които са я научили, че ако не вдига шум около себе си, никой няма да разбере за нея. Ако тя не си прави тази гадна пиар кампания, злоупотребявайки с името на баща ми и фамилията, никой няма да знае коя е! Само съд липсва във венеца на славата в нашата фамилия.

За да обърнем всички мъртъвци в гроба!”, вайка се Лъчезар Филипов.

Според Людмила и баща й Орлин и двамата й чичовци Лъчезар и Чавдар са се възползвали от името на дядо й по времето, когато е бил в първата редица до Тато. Имало десетки случаи, в които Лъчезар безпаметно се напивал, дори на работа в БАН, и са го търпели само заради фамилията му. Той имал най-големи проблеми от тримата братя с алкохола. Напивал се безпаметно на работа и се налагало личният му психиатър - професор Станкушев, да го прибира и скрива. Дъщеричката му от първия брак Величка, за която той не иска и да чуе сега, дори му купила таралежче, защото чула, че лекува алкохолизъм. Тя страдала много от пиянството му.

Тримата братя се скарали заради наследството на Гриша Филипов. Преди време Людмила разказа пред “ШОУ” грозна история, според която чичо й Лъчезар пожелал да вземе голямата и красива вила на фамилията в Банкя, където заживява с новото си семейство, а на братята си уж оставя апартамента на “Московска”, който те никога не ползвали, защото в него живяла болната им майка. Един ден избухва грозен конфликт за пари и бижута между съпругата на Гриша Филипов, Лъчезар и втората му жена.
Тогава бащата на Люси – Орлин, и другият брат – Чавдар, го изгонват завинаги от дома.
Ще напусне ли самата Людмила дома на съпруга си Божидар, засега не е ясно...

Велислава Кънчева

........................................
ДОСИЕ

Людмила Филипова е родена през 1977 г. в София. Завършва висшето си образование в УНСС, където се дипломира като бакалавър през 2000 г. После учи магистратура към американския City University и творческо писане към Оксфордския университет. Работи като пиар в големи компании. Авторка е на книгите “Анатомия на илюзиите”, “Червено злато”, “Стъклени съдби”, “Мастиленият лабиринт” и „Антихтонът на Данте”.

иаб / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2