Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 12 октомври 2010 г.

Бернар Кушнер:Турция може да отвори три преговорни глави с ЕС

Бернар Кушнер:Турция може да отвори три преговорни глави с ЕС, но преди това са нужни редица реформи

12 октомври 2010

Истанбул.
Френският външен министър Бернар Кушнер е оказал натиск на Турция да продължи в реформите, за да ускори изоставащите преговори за влизането в ЕС, предава "ИЮ Обзървър". По време на пресконференция с турския си колега Ахмед Давудоглу Кушнер заяви, че Турция би могла да започне преговори по три нови глави.
Главата за конкуренцията „би трябвало да бъде отворена преди края на годината, а тази за социалната политика и заетост - следващата година. Главата за реформата в държавното снабдяване не би трябвало да е проблем”, е заявил Кушнер на пресконференцията.
"В момента обаче предстои редица реформи, които би трябвало да бъдат извършени от вашата страна, за да могат да бъдат отворени тези три глави”, е добавил още той.
Франция, както и Германия, са явни опоненти на амбицията на Турция за присъединяване към блока от 27 държави с основния аргумент, че държава с население от 73 милиона би трябвало да получи привилигировано партньорство, вместо пълно членство в ЕС.
Когато беше запитан за позицията на Франция спрямо усилията на Турция за членство в ЕС, Бернар Кушнер избегна навлизането в детайли. Той заяви само, че позицията на Франция е известна.

иаф / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2