Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 11 април 2011 г.

Удължава се туристическият сезон в Турция


Удължава се туристическият сезон в Турция

Нахиде Дениз

Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Туристическият сезон в Турция, който досега обхващаше петмесечен период от юни до октомври, вече ще започва един месец по-рано и ще завършва един месец по-късно. Така седем месеца в годината ще бъдат период на активен туристически сезон. Причината за промяната е увеличеният наплив на чуждестранни туристи.

Размириците в Северна Африка и отливът на туристите от този регион ги насочиха към туристичеките дестинации в Турция. Резервациите за Анталия и другите курорти тази година започнаха по-рано от традиционните месеци. Това наложи и откриването на активния туристическия сезон да стане още през втората половина на месец април, каза Талат Канбир, отговорен представител в сектора.

Около 100 хиляди души допълнителен персонал ще бъде нает през този сезон за туристическото обслужване на Анталия, а с постоянно заетите числото ще достигне общо 200 хиляди. Това ще доведе до удължаване на времето на трудова заетост особено на сезонните работници в туристическия сектор. За новия туристически сезон най-голяма е нуждата от рецепционисти, сервитьори и готвачи.

Две седмици преди Великденските празници резервациите в хотелите в Истанбул са запълнени около 70 на сто, съобщиха от гилдията на хотелиерите. Почти същата е и ситуацията за първата половина на май, когато Истанбул ще е домакин на състезанието "Формула 1".

http://turkofil.tumblr.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2