Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 12 април 2011 г.

От "Грийнпийс" призоваха турския премиер да спре проектите за АЕЦ

От "Грийнпийс" призоваха турския премиер да спре проектите за АЕЦ

Нахиде Дениз


Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

С лозунги изписани върху най-високата кула на Истанбул, Галата, активисти на "Грийнпийс" призоваха турския премиер Реджеп Тайип Ердоган да спре проектите за ядрени електроцентрали в страната.

Лозунгите призоваваха "Спрете Ердоган! Накарайте го да спре строителството на атомните централи, откажете го от ядрените планове!" Надписите бяха проектирани по високите стени на кулата чрез специална анимация, с която турските участници в международната природозащитна организация "Грийнпийс" отбелязаха деня, в който се навършва един месец от атомната трагедия в Япония, където в момента над 200 хиляди души са застрашени от радиация. Участниците привлякоха вниманието на турската общественост срещу проектите за строителството на атомните централи в Мерсин Аккую и Синоп.

За място на инициативата беше избрана старинната кула Галата, която е символ на мегаполиса и се посещава от много туристи. В подготвената анимация, която бе проследена с голям интерес, бяха отразени протестите на турската общественост срещу правителство заради ядрените му планове. Бяха включени и критиките, отправяни специално към турския премиер Ердоган и министъра на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз.

Подчертано бе, че, ако правителството продължи с реализацията на ядрените си планове, не само Мерсин и Синоп, но и цяла Турция може да се превърне в гробище, защото е в земетръсен пояс.

http://turkhavadis.blogspot.com
.
http://turkofil.tumblr.com/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2