Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 23 март 2011 г.

Турският президент Абдула Гюл заявил,че действията на някои страни във военната операция в Либия предизвикват подозрения

Турция подозира тайни замисли у участниците в „Зората на Одисей”

23 март 2011

Анкара,Турция

Абдула Гюл

Турският президент Абдула Гюл заявил, че действията на някои страни във военната операция в Либия предизвикват подозрения, съобщи Agence France Presse.
„Тези, които до вчера бяха по-близо от всеки друг до диктатора и се стремяха да го използват, сега се държат неумерено и предизвикват подозрения в наличие на тайни замисли” – заявил Гюл. Той обвинил участниците в операцията, без да назовава някого конкретно, в безпринципност. Гюл призовал либийския лидер Муамар Кадафи да си отиде, тъй като „в съвременния свят управляващи, угнетяващи своя народ, не могат да останат на власт”.

Турция е единственият член на НАТО, където мнозинството от населението са мюсюлмани. Анкара излезе с остра критика на военната операция „Зората на Одисей” в Либия. Преди това премиерът Реджеп Тайип Ердоган заявил, че нанесените удари по тази страна могат да доведат до резултати, противоположни на очакваните. Той се позовал на подобни кампании в миналото. Според премиера, те са водили до увеличаване на броя на жертвите, превръщали са се в окупация и са нанасяли голяма вреда на единството на страната.

Едновременно с критиките по участниците в операцията, Турция се съгласи да изпрати към Либия пет кораба и една подводница за контрол по изпълнение на оръжейното ембарго.

иаф / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2