Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 7 януари 2011 г.

Mилиционери,обучени и възпитавани в омраза към мюсюлманите демонстративно арестуват член на мюсюлманската общност

Мюсюлмани:МВР ни репресира

Свидетели сме на поредния случай, когато милиционери, служители на МВР, обучени и възпитавани в омраза към мюсюлманите, превишавайки правата си и погазвайки законите на страната, демонстративно арестуват член на мюсюлманската общност в страната, активно участвал в дейността на Мюсюлманското изповедание.

Това се казва в декларация на Мюсюлманското изповедание в България, изпратената до БГНЕС.

Целта на спецакцията, проведена на 30 декември 2010 година в София, е да бъде връчена призовка на свидетел, бивш председател на Мюсюлманско настоятелство, участвал на Извънредната мюсюлманска национална конференция през 2008 година, обясняват от изповеданието.

Същият е бил арестуван насред пътя като не му е връчен или цитиран какъвто и да е документ, оправдаващ действията на силовите органи.

Въпреки факта, че бившият служител на изповеданието е бил редовно призован с призовка преди 8 месеца, явил се в посочените ден и час, но не е бил приет и разпитан от разследващия дознател, поясняват още от изповеданието.

От там напомнят за друг подобен случай от преди няколко месеца, с друг свидетел също "неоткрит" за връчване на призовка.

Мюсюлманско изповедание предлага да предаде целия списък на участниците на Мюсюлманската конференция през 2008 г. с актуалните им адреси, за да не се продължава с показните арести на представителите ни и да не доставяме удоволствие на милиционерите от гаврата с мюсюлманите.

Този род прояви не са здравословни и за тях.

"Убедени сме, че това няма да спре угнетителите, но нека знаят, че няма как да ни уплашат.

Неспособността и некомпетентността на милицията да открие гражданин, който не се крие и се прибира всеки ден у дома си, ясно показва, че МВР е слабо звено в сигурността на държавата, несправящо се с елементарни дейности.

Самото то е заплаха за гражданите си особено ако са мюсюлмани", казват от Мюсюлманското изповедание.

Разчитайки на подтисничество, сплашване, натиск, агресия и насаждане на омраза към нас, единствено и само ни дават повод за дълбок размисъл, който ще доведе до активни процеси в полза на така дълго чаканата и бленувана свобода на мюсюлманите в страната.

Новата акция е естествено продължение на предишните атаки на ДАНС, ГДБОП и МВР в Родопите, Пиринско и други населени места, когато мирни, честни и достойни мюсюлмани бяха подложени на непрекъснат тормоз и психологически натиск.

С тези антидемократични прояви се цели да бъде ограничено и спряно развитието, проповядването и изповядването на исляма, но ние нееднократно сме заявявали, че провеждането на религиозни мероприятия и борбата ни срещу беззаконията срещу нас ще продължават.

Въпреки, че сме подканени от полицейски служители да напуснем родината си, заявяваме, че оставаме в България, за да работим за възстановяването на демокрацията.

За нас в този и другите аналогични факти и събития лицето Генджев не е фактор, така че не го коментираме.

Той е подкрепян от държавния репресивен апарат, провеждащ антимюсюлманска политика и неговата дейност се изчерпва с поставените му задачи, казват още от изповеданието.

"Ние сме репресирани и знаем, че където и да се оплачем резултат в наша полза няма да има, затова приканваме МВР да продължи своята вековна кампания срещу мюсюлманските ръководители, защото поддържа единството ни и засилва демократичния ни порив.

Вътрешното министерство не е единствената институция, която работи против мюсюлманите.

Почти всички проявяват непоносимост към религиозните ни дела и погазват законите.

В историята помним случаите когато и армията е провеждала активни мероприятия по-страшни от настоящите, но нас все още ни има.

Нерегистрирането на Национална конференция, запечатване на сградата на Главно мюфтийство, масовите незаконни уволнения на имами и ваизи, арестите, полицейските заплахи, мълчанието на българските и европейски институции и общественици доказват, че мюсюлманите трябва да се уповават само на Всевишния Аллах и да търсят неговата подкрепа", пише още в декларацията на Мюсюлманското изповедание в България. /БГНЕС

София / България

portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2