Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 7 януари 2011 г.

ДАВУТОГЛУ ОТХВЪРЛИ ПОКАНАТА НА ЛИБЕРМАН

ДАВУТОГЛУ ОТХВЪРЛИ ПОКАНАТА НА ЛИБЕРМАН...

Външният министър Давутоглу заяви, че за да бъдат подобрени двустранните отношения, очакват да бъдат изпълнени справедливите искания на Турция....

Изпратена 07.01.2011 10:57:22 UTC

Обновена 07.01.2011 10:57:22 UTC

Призива на министъра на външните работи на Израел Авигдор Либерман, който бе отправил по-рано по адрес на Турция изявления противоречащи на всички дипломатически норми, за сърдечен диалог с външния министър на Турция Ахмед Давутоглу, не бе намерен за убедителен.
Външният министър Давутоглу заяви, че за да бъдат подобрени двустранните отношения, очакват да бъдат изпълнени справедливите искания на Турция.
"Турция никога не е оставяла без отговор чистосърдечните дружески изявления и принципните позиции. От израелския външен министър очакваме най-напред да възприеме една принципна позиция и да се съобразява със съвременните дипломатически норми. Исканията на Турция са много ясни"-каза Давутоглу.
Давутоглу отбеляза, че не трябва да се забравя, че израелски войници са убили по време на операцията срещу кораба "Мави Мармара" турски граждани и че очакват от Израел да си направи сериозна самокритика и след това да изпълни исканията на Турция.
Външният министър Давутоглу продължава дипломатическите си контакти във връзка с иранската ядрена програма.
Давутоглу проведе кратък телефонен разговор с главния ирански преговарящ по ядреното досие Саид Джелили. Очаква се Давутоглу да проведе среща и с външния министър на Иран Али Екбер Салихи.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2