Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 3 март 2010 г.

Българинът Вячеслав Стоянов вече месец обикаля с колело Турция !

Българин вече месец обикаля Турция с колело !

Автор: Нахиде Дениз – кор. на БНР в Истанбул.

Българинът Вячеслав Стоянов вече месец обикаля с колело Турция. Навсякъде го посрещат с внимание и интерес, защото целта на неговата инициатива е да привлече вниманието към проблемите на замърсяването на моретата в региона на Средиземноморие и за тяхното опазване - проблеми, които са злободневни и за турците.

Българският колоездач бе приет в община Силифке. Той разказа, че тръгнал от София на 1 февруари 2010 г.. След Турция ще обиколи и други средиземноморски държави като за 10 месеца ще измине 24 хиляди километра.

Кметът на Силифке Байрам Али Йонгел поздрави българския колоездач за тази инициатива и му връчи поздравителен адрес от името на общината.

"Вашата инициатива е особено полезна и за нас. Готови сме да ви окажем всякаква помощ", каза градоначалникът.

От своя страна Вячеслав Стоянов разказа, че разговарял с хора от екологичните организации, от колоездаческите дружества в Турция и се договорили за съвместни българотурски инициативи.

"Трябва да възпитаваме у хората навика да ползват повече колелото, защото то е най-доброто средство за запазване на природата от замърсяванията", казва той.

Миналата година Вячеслав Стоянов извърши 45 дневен екологически преход по турското черноморие. Различни турски медии поместиха материали за българина на колело.

бнр / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2