Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 3 март 2010 г.

Turkiye haberler - 03.03.2010 !

„Милиет”: Генерал, обвинен по аферата „Ергенекон”, командва голямо военно учение в Турция
03 март 2010 | 14:35 | Агенция "Фокус"
Начало / Турция
Анкара. Командващият трета армия генерал Салдърай Берк, който е обвинен от прокуратуратута на град Ерзинджан, че е лидер на терористична организация, ще ръководи зимното военно учение 2010, пише днес турският вестник „Милиет”. Двудневното учение, едно от най-големите учения на турските въоръжени сили, започва днес и в него ще участват десетки хиляди войници.
В обвинителния акт, изготвен от прокуратурата на наказателния съд в Ерзурум, генералът е поставен като обвиняем номер едно, отбелязва вестникът. Обвинението е в рамките на разследването на аферата „Ергенекон”.

Дервиш Ероглу пристига утре в Анкара
03 март 2010 | 12:27 | Агенция "Фокус"
Начало / Кипър
Никозия/Анкара. Премиерът на Северен Кипър Дервиш Ероглу ще има официални разговори утре в Анкара, съобщава Анадолската агенция.Посещението на Ероглу е по покана на Международната организация за стратегически изследвания.
Министър–председателят на признатата само от Турция Севернокипърска турска република ще бъде приет от президента Абдуллах Гюл и ще има срещи с премиера Реджеп Тайип Ердоганр и с външния министър Мехмет Давутоглу.

„Айриш таймс”: Турция обвини високопоставен турски генерал в опит за преврат
03 март 2010 | 09:14 | Агенция "Фокус"
Начало / Турция
Дъблин. Турската прокуратура повдигна обвинения срещу най-високопоставения офицер в предполагаем опит за преврат, пише „Айриш таймс”. Обвиненията последваха множество арести на офицери миналата седмица заради предполагаема конспирация за сваляне на правителството на премиера Реджеп Тайип Ердоган. Арестите от миналата седмица бяха свързани с предполагаем военен преврат през 2003 г., но случаят с генерал Салдърай Берк е по-скорошен. Обвиненията към командващия 3-та армия са в „ръководене на незаконна група, действала по прилагане на антиислямски план”.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2