Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 8 септември 2009 г.

Валежи парализираха живота в тракийския регион на Турция !

Валежи парализираха живота в тракийския регион на Турция !

Нахиде Дениз – за Б>НР от Истанбул

Валежите от Балканите се прехвърлиха към Турция и парализираха живота на много места, в региона на Текирдаг има изчезнали хора. Започналите от вчера валежи парализираха живота в тракийския регион на Турция.

Затворена бе магистралата между Одрин и Силиври. Особено тежка е обстановката край град Текирдаг. В региона на селищата Сарай и Гюнгьорен са прелели няколко реки и заляли много къщи, чифлици, обори, съобщи валията на Текирдаг Зюбеир Кемалек.

По думите му няколко души били в неизвестност. Става дума за 5-членно семейство, които работели в една ферма в селището Сарай. Шестгодишно момиченце било намерено мъртво в калта, предполага се, че е от това семейство.

Редовна войска и жандармерия разчистват терена. От Истанбул също били изпратени подкрепления, допълни валията. В Силиври, край Истанбул, е рухнал покривът на съдебната сграда, където се води процесът Ергенекон и делото било отложено, залята е болницата в Чаталджа.

От европейската част валежите се прехвърлиха към азиатския бряг на Истанбул, пороен дъжд с гръмотевици се изсипа и блокира движението, гръмотевица причини пожар в сграда в квартала Пендик.

"Не излизайте навън без чадъри", предупреждават от метеорологичната служба на Турция, като уточняват, че хладното и дъждовно време ще продължи през цялата седмица.Б>НР

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2