Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 31 март 2009 г.

http://www.kircaalihaber.com

[2009-03-31]

РЕДЖЕБ АЛТЕПЕ Е НОВИЯТ КМЕТ НА ГОЛЯМА ОБЩИНА БУРСА



Реджеб Алтепе от „Партията на справедливостта и развитието” е новият кмет на Голяма община Бурса. Той спечели убедително надпреварата на местните избори в неделя срещу основните си опоненти от Народна Републиканска партия (НРП) и Партията на Националистическото действие (ПНД). Реджеб Алтепе, който досега бе кмет на побратимената на Кърджали община Османгази, спечели 46,55 % от гласовете, а кандидатите на НРП и ПНД получиха съответно 27,54 % и 12,18 %.
Като кмет на побратимената община Османгази/Бурса/ Реджеб Алтепе, няколко пъти е посещавал Кърджали. По общ проект между Кърджали и Османгази е направена новата детска площадка в парк “Простор”, най-голямата в югоизточна България. Миналата година побратимената турска община дари раници и униформи на децата от основното училище в с.Миладиново и пое ремонтните разходи на школото.

Гюнер ШЮКРИ
Снимка:Авторът

-

[2009-03-30]

САМОДЕЙНИТЕ СЪСТВИ КЪМ НЧ “ ЮМЕР ЛЮТФИ” ЩЕ ИЗНЕСАТ ПРОЛЕТНИ КОНЦЕРТИ В РЕГИОНА


Читалище „Юмер Лютфи” е в трескава подготвка за традиционните пролетни концерти в градовете и селата от областта. В началото на април самодейците от читалището ще изнесат концерти в кърджалийските села Островица и Широко поле. Концертните програми се провеждат под егидата на градоначалника инж. Хасан Азис. Секретарят на читалището Мюзекки Ахмед заяви, че самодейните състави ще гостуват и в други населени места в областта. В концертните програми са включени всички групи към читалището. Ансамбъл „Кърджали”, с главен художествен ръководител Юксел Есен , детският ансамбъл „Кадрие Лятифова” с художествен ръководител Себахат Ахмед, Битовият оркестър на читалището с ръководител Фахри Ахмед и фолклорно инструменталният състав „Догуш” (Раждане) с ръководител Байрям Байрям.
“Основният поминък в региона е тютюнът. В началото на май хората излизат на полето и затова решихме да организираме пролетните концерти, преди да започването на полската работа”, поясни Мюзекки Ахмед.

Гюнер ШЮКРИ


Photobucket

"ORIENT RADIO,BULGARIA"-24 H NON-STOP TURKISH MUSIC!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2