Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Манчо Панюков от българмохамедански произход закла двете си деца и изгори роднините си

Той закла двете си деца и изгори роднините си

5 Февруари 2009

Манчо Панюков се укрива, обявен е за общодържавно издирване, предполага се, че е въоръжен
Манчо Панюков се издирва в момента в цялата страна
Манчо Панюков се издирва в момента в цялата страна

Манчо Панюков се казва 29 год. мъж, който извърши немислимо престъпление в гоцеделчевското село Осиково снощи. Към 21. 14 ч той е извел двамата си сина- на 5 и 8 години- от селския интернетклуб и ги е заклал с нож пред минувачи. Преди това е запалил къщата на родителите на жена си, в пожара сериозно са пострадали петима. Всички пострадали са в "Пирогов". 30-годишната Биляна Панюкова, майка на убитите деца, е с 60 процента изгаряния, Мурад Парагонов на 55 г. е с 35 процента изгаряния, 59-годишния Малин Караилиев - с 22 процента, Емилия Дегьова - с 21 процента, 51-годишната Анифе Велева - с 21 процента. И петимата пострадали са с опасност за живота, съобщиха от "Пирогов".

След двете тежки престъпления мъжът е избягал и се е укрил. Манчо Панюков е от близкото село Скребатно, предполага се, че е въоръжен. Той е от българмохамедански произход, съобщиха от МВР. Към издирването му още снощи се е включил целият състав на РУ Гоце Делчев. Днес към тях ще се присъединят и колегите им от благоевградска област. Панюков е обявен за общодържавно издирване. Проверяват се всички моторни превозни средства в региона.

Кметът на селото Митко Дидьов каза за БНТ, че мъжът наскоро е имал скандал с жената, с която живеят, но причината за трагедията остава необяснима за хората от селото. Той допълни някои детайли около трагичната развръзка. Убиецът е залял коридора на къщата с бензин, а в стаята са били съпругата му, тъщата му, бащата на съпругата му. Запалил е безнина и е взел децата, на метри от къщата е убил едното дете, другото е избягало, но той го настигнал в центъра на селото и му отрязал главата. Той е разполагал с газов пистиолет.

Според Главен инспектор Ангел Поюков, началник на районното управление в МВР - Гоце Делчев, издирването продължава, но няма данни къде се намира засега. Убиецът е агресивен, имал е конфликт в семейството си. Главен инпектор Поюков каза също, че има възможност да посегне и на баща си, затова охраняват къщата му.

Манчо Панюков бил криминално проявен, но деянията му са от битов характер. В някои информации се спомена за диагноза шизофрения, но засега не се потвърждава, най-вероятно се касае за депресия, но ще има повече информация, като го задържат. Гл. инспектор Поюков потвърди, че е имал агресивно поведение и е изпаднал в неплатежоспособност. Пострадалата жена не е искала да живее вече с него и той е взел тези радикални мерки.бгфактор
-
Смърт в Осиково

05 февруари 2009 | 16:13 |

Заловен е 29-годишният Манчо Панюков, който обезглави двете си деца и подпали къщата си в с. Осиково, Община Гърмен, Област Благоевград. От пожара пострадаха петима души. Двама от тях са с опасност за живота.

Агенция „Фокус”
Еднодневен траур обявява кметът на Гърмен Ахмед Башев
Кметът на община Гърмен Ахмед Башев обявява еднодневен траур утре по повод трагичния инцидент в село Осиково, предаде кореспондентът на радио ‘‘Фокус’’ - Пирин . Той се е свързал с районния мюфтия на Гоце Делчев Айдън Мохамед, с когото са се разбрали, тъй като всички жертви и пострадали са мюсюлмани, да бъде отслужена молитва в петък във всички джамии в гоцеделчевско за спасение на пострадалите и за успокоение душите на починалите.
Даниела КРАНТЕВА

Агенция „Фокус”
МВР: В 15.15 часа полицаи задържаха Манчо Панюков
Търсеният от снощи във връзка с убийството на двете му деца и за подпалване на семейния дом Манчо Панюков, е задържан преди минути в покрайнините на с. Скребатно, Гоцеделчевско, съобщиха от пресцентъра на МВР. След като бе обявен за национално издирване, полицаи от Районното управление на МВР-Гоце Дeлчев предприеха щателно претърсване на района, включително и на всички къщи и постройки в селото. Панюков е открит в къща в покрайнините на селото. Ще бъде отведен в РУМВР-Гоце Делчев.

Агенция „Фокус”
Убиецът от Осиково е заловен, съобщи кметът на община Гърмен
Убиецът Манчо Панюков от Осиково е заловен. Това каза пред кореспондента на радио Фокус – Пирин кметът на община Гърмен Ахмед Башев. Той заяви, че мъжът е открит преди броени минути в стара къща в село Скребатно. Той е жив и в момента районът, където е открит, е отцепен от органите на реда.
Даниела КРАНТЕВА

Агенция „Фокус”
Издирват убиеца от с. Осиково (ОБЗОР ІІ)

Петима души са в тежко състояние, след като 29-годишният Манчо Панюков запали къщата им в село Осиково, Община Гърмен, Област Благоевград. Петимата са в „Пирогов”. Преди това мъжът уби двете си деца. Полицията продължава издирването на убиеца (на снимката), за който се предполага, че е въоръжен.
Критично е състоянието на Биляна Панюкова, пострадала при инцидента в с. Осиково, при който мъжът й уби двете им деца, а след това подпали къщата, съобщиха от „Пирогов”. Жената е с 85% изгаряния, а не с 60%, както по-рано бе съобщено. Критично е състоянието и на Мурад Парапанов на 55 години, който е с 35% изгаряне. Останалите пострадали - Малин Караилиев, Емилия Дегьова и Анифе Велева се стабилизират. Това заяви в 12.00 ч. проф. Огнян Хаджийски, шеф на Секцията по изгаряния и пластична хирургия, който лично оперира пострадалите. Четиримата бяха оперирани по-рано днес в болницата.
Утре ще бъде оперирана и петата пострадала - Анифе Велева, на 51 години, която е с 21 % изгаряне.
Полицията разпространи описание на издирвания. ОДМВР Благоевград издирва Манчо Панюков от с.Скребатно за извършени тежки криминални престъпления. Той е висок около 185 см, с кафяви очи. Умоляваме всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112, 166 или най-близкото РУ МВР. Анонимността им е гарантирана.
Началникът на РПУ-Гоце Делчев главен инспектор Ангел Поюков заяви, че от снощи са започнали действия за издирването на 29-годишния Манчо Панюков. Вчера той уби двете си деца и подпали дома си в гърменското село Осиково, съобщи кореспондентът на радио “Фокус”- Пирин. Към момента обаче действията нямат резултат.
В района има засилено полицейско присъствие.
Местните хора твърдят, че Манчо е планирал действията си. Два дни преди убийствата той е споделил със съселяните си, че е много отчаян, че има много дългове, които не може да върне. Поради тази причина, е твърдял, че е най-добре да убие всички, включително и себе си и да запали къщата. По този начин да се сложи край на всичко. Хората са го разубеждавали, но никой не е повярвал, че думите му може да се реализират. Манчо се е появил вчера в механата в селото, където се почерпили и се е държал странно. По-късно са го видели как купува две туби с бензин, проследили са го до дома му, но не са открили нищо нередно и са си тръгнали. Минути по-късно къщата пламва, намират и децата му. Манчо е убил първо по-малкия си син Иво, като е размазал главата му на тротоара пред дома. В същото време по-голямото момче Еди вижда случващото се, плаши се и бяга. Бащата го настига след 100 м и го убива.
Според управителя на МБАЛ- Гоце Делчев д-р Мария Радойкова няма данни убиецът да е имал психични проблеми. Това са казали близките, които са били приети в болницата в града. Д-р Радойкова няма информация човекът да е освидетелстван.
Къщата е изгоряла до основи. Хората и кметът на Гърмен Ахмед Башев коментират, че бащата е имал агресивно поведение и е влизал в конфликт с много хора от селото.

Агенция „Фокус”
Издирват мъж, заклал децата си и подпалил петима (ОБЗОР)

Мъж обезглави двете си деца и подпали къщата си в с. Осиково, Община Гърмен, Област Благоевград, съобщиха още през нощта от Националния медицински координационен център за Агенция „Фокус”. От пожара са пострадали петима души, които са с опасност за живота в "Пирогов". Убиецът се издирва.

Сигналът за пожар в къща в град Гоце Делчев е подаден около 21.30 часа на телефон 112 в Центъра за спешна помощ – Благоевград. Екипът установява при пристигането си, че след семеен скандал бащата обезглавил двете си деца – момченца на 6 г. и 8 г. и с бензин е подпалил къщата си.
Вследствие на пожара са обгорели пет души. Майката на децата, на 29 г, е с четвърта степен изгаряне, 70%. Тя е с опасност за живота и е на апаратно дишане. Мъж на 56 г. е с 40-50% изгаряния, жена на 52 г. е с 20% изгаряния, жена на 48 г. е с 12% изгаряния и мъж на 59 г. е с 9% изгаряния. Около 1, 15 часа с четири екипа ранените се транспортират към ЦСМП „Пирогов”.
Бащата е избягал и все още се издира от екипи на полицията.
От МВР съобщиха тази сутрин, че около 21 часа снощи в с. Осиково (община Гърмен), по първоначална информация М.П. (29 г.) взел децата си, две момчета на 5 и 8 години, от интернет клуб и пред очите на минувачите ги заклал с нож.
Веднага след това се прибирал в къщата, където живеел с майката на децата си без брак, подпалил я и изчезнал. Вследствие на пожара са пострадали петима души - двама мъже и три жени. След преглед в гоцеделчевската болница, пострадалите били транспортирани в Института “Пирогов”. Най-тежко пострадала, с опасност за живота, е 29-годишната жена, с която той живеел на семейни начала.
М.П. избягал и се издирва от полицата, предполага се, че е въоръжен. Според близки на извършителя, напоследък той бил напълно отчаян от живота и имал много конфликти с родителите на съпругата, си при която живеели. Образувано е дознание. Работата по случая продължава.
С опасност за живота са и петимата постъпили в „Пирогов” след инцидента в с. Осиково, Гоцеделчевско. Биляна Панюкова на 30 г. е с 60 % изгаряния, Мурад Парагонов на 55 г. е с 35% изгаряния, Малин Караилиев на 59 г. – 22% изгаряния, Емилия Дегьова на 47 г. – 21% изгаряния и Анифе Велева на 51 г. е с 21% изгаряния, съобщиха от „Пирогов”.
Инцидентът с убитите деца и подпалените хора разтресе жителите на село Осиково. Това заяви за радио ‘‘Фокус’’ - Пирин кметът на община Гърмен Ахмед Башев. Башев разказа, че е бил на мястото на инцидента към 01.30 през нощта. Едното детенце е буквално заклано с нож, а по-малкото, не е заклано, а е удряно с главата в асфалта и е убито на място. След това мъжът е хвърлил две туби бензин върху жена му, майка й и баща й, също и върху лелите на жена му, с която нямат сключен брак. Вследствие на пожара пострадалите са откарани в Пирогов. Майката на децата е с опасност за живота, а другите ранени също са с големи степени изгаряния. Къщата е изгоряла до основи. „Никой от селото не вярва, че това се е случило. Това е потресаващо за всички познати и роднините на пострадалите”, каза Ахмед Башев.
29-годишният Манчо Панюков е мъжът, който е заклал вчера двете си деца и е подпалил дома си в гърменското село Осиково, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Пирин. Хора от съседното село Скребатно съобщиха, че мъжът е оттам, но е женен в Осиково, което е на няколко километра. Все още никой няма представа какво е принудило Манчо да извърши такова чудовищно престъпление. Негови бивши съселяни от Скребатно коментират, че е имал семейни проблеми с баща си. Защо обаче е посегнал на децата, които са на 5 и 8 години, не е ясно. Къщата, в която е живял със семейството си, е почти напълно изгоряла. В момента цялото село Осиково е пълно с полиция, която разследва случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2