Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 5 април 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 04.04.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 04.04.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 04.04.2011 10:35:46 UTC

Обновена 04.04.2011 10:35:46 UTC

Вестник Хюрриет в новината със заглавие „Операция в Мисрата” съобщава, че на борда на ферибота „Анкара”, който от 5 дни чакаше в откритите води на Либия, от град Мисрата са успяли да се качат общо 290 души, 230 от които ранени и 60 придружители. Вестникът отбелязва, че за приближаването на кораба е било взето решение за 12 часово прекратяване на огъня в областта и че 12 самолета Ф-16 от Бандърма и Даламан и фрегатата Йълдъръм са придружавали ферибота „Анкара” с цел предоставяне на защита.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Турският червен полумесец изпрати 290 тона хуманитарни помощи” съобщава, че за последно Турският червен полумесец е изпратил за Либия 290 тона хуманитарни помощи и 9 членен екип от специалисти. Вестникът предава, че в изявлението направено от Турския червен полумесец се отбелязва, че помощните дейности за Либия, която е сцена на вътрешни размирици продължават. Вестникът акцентува, че Турският червен полумесец оказващ подкрепа за евакуацията на турските граждани живеещи в тази страна, е изпратил за град Бенгази 290 тона хуманитарни помощи съдържащи хрантелни продукти и медикаменти и 9 членен екип от специалисти.

Вестник Ватан в новината със заглавие „САЩ се изтеглят от Либия” отбелязва, че САЩ, които предадоха на НАТО командването на въздушната операция срещу либийския държавен глава Муамер Кадафи са взели решение за изтегляне от Либия след изявлението на президента Барак Обама „В тази операция няма да бъдем в предните позиции”.

Вестник Стар в новината със заглавие „Правителството в Сирия бе поверено на бивш министър” съобщава, че държавният глава на Сирия Бешар Есад е назначил за премиер на страната министъра на замеделието след като миналата седмица кабинета на премиера Наджи Ътри подаде оставка. Вестникът пише, че бившият министър на земеделието Адил Сафар е бил упълномощен да сформира новото правителство и че в рамките на два дни ще провъзгласи новия кабинет.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „ООН евакуира свои служители от Кот Д`ивоар” съобщава, че след зачестилите през последно време нападения срещу бюрата на ООН в Кот Д`ивоар, Организацията е започнала да евакуира с хеликоптери 200 свои служители намиращи се на служба в тази страна. Вестникът отбелязва, че военният персонал на ООН продължава службата си в Кот Д`ивоар.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2