Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 8 април 2010 г.

В Кърджали денонощно печатат паспорти !


В Кърджали денонощно печатат паспорти !

Паспортното звено в Кърджали работи цяла нощ, за да бъдат отпечатани лични документи на граждани, които са заявили експресни и бързи поръчки, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

По данни от полицейския пресцентър след края на работния ден до 5 часа сутринта са били отпечатани 107 лични карти и 97 паспорта. През вчерашния ден в районните управления на МВР са били приети 295 заявления и още 206 в териториалното звено в Кърджали. Полицията призовава гражданите, които нямат спешна необходимост от нови документи, да изчакат за подаването на заявления. Паспортното звено в Кърджали обаче преминава на денонощен работен режим заради хилядите изселници, пристигнали от Турция. Това ще бъде така до момента, в който нормалният работен ден се окаже достатъчен за изпълнението на бързите и експресни поръчки.

Междувременно със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов паспортната служба се оказа с временно изпълняващ длъжността началник. Елена Гарипова е назначена на поста, а предишният ръководител Айнур Реджеб е преназначен за началник на група в сектор “Охранителна полиция” в областната дирекция на МВР. Още в първия си работен ден Гарипова е наложила нощното печатане на документи и е заявила, че този режим ще продължи, докато необходимостта от него отпадне напълно. Три гишета работят с биометрични станции, на останалите се разпечатват справки за личните данни.
БГНЕС припомня, че в първия ден от старта на кампанията за издаването на новите документи хиляди изселници от Турция щурмуваха паспортната служба в Кърджали, където се приемат само бързи и експресни поръчки. Поради струпването на много хора пред гишетата, ръководството на ОД на МВР-Кърджали е било принудено да проведе разговори с кметовете на пет общини за осъществяване на нова организация по приема на заявленията за бързи поръчки. Те са били призовани да осигурят транспорт, който да превози хилядите изселници до общините, в които има районни управления на МВР, където също могат да се приемат бързи поръчки в паспортните звена по места. Ръководствата на общините Момчилград, Крумовград, Ардино, Джебел и Кирково дадоха положителен отговор и от тогава вече стотици хора щурмуват по-малките служби. /БГНЕС

Кърджали / България


Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2