Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 3 март 2010 г.

В Истанбул бе отбелязан Националният празник на България !

В Истанбул бе отбелязан Националният празник на България !

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

На приема в Истанбул, с който снощи бе отбелязан националният празник на България, присъстваха дипломати и представители на деловите и културните среди, а също истанбулските българи, представители на дружествата на българските изселници.

От големи екрани, разположени в салона, на гостите бяха представени редица забележителности на България. Камерен състав от Академията за изящни изкуства в Истанбул изпълни богата музикална програма.

Генералният консул на България в Истанбул Евгени Генев, специално за БНР каза: "За нас е голяма чест и удоволствие, както всяка година да организираме прием по случай Националния празник на България 3 март. Българо-турските отношения през последните години се развиват изключително ползотворно и са на своето най-високо равнище".

Особено значение за това има визитата на българския премиер Бойко Борисов през тази година в Анкара и в Истанбул, която считаме, че ще даде нов тласък за развитието на двустранните отношения, каза още българският генерален консул в Истанбул Евгери Генев.

бнр / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2