Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 11 октомври 2009 г.

Заклали са Мехмед Тефик,защото е турчин !

Улични кучета разнасят човешка глава !

Обезглавен труп смрази Преслав !

Заклали са Мехмед, защото е турчин, твърди братът. Няма такива данни, отричат ченгета !



Полицаи товарят тялото на убития Мехмед (на малката снимка)
ФОТО БИЛЯНА ВЕСЕЛИНОВА
ШУМЕН. Обезглавен труп на мъж смрази Велики Преслав. В градчето има опасност от етническо напрежение, защото убитият е български турчин.
Случаен минувач се натъкнал на зловещата гледка към 8,55 ч вчера. Обезобразеното тяло било на метри от черквата "Свети Архангел Михаил" и зад сградата на читалището. Човекът едва успял да слезе по няколкото стъпала там и се развикал за помощ.
Убитият е преславският млекар Мехмед Тефик, на 48 г., казаха близките му пред "Стандарт". Главата му била завлечена от улично куче в мазетата на току-що започнат строеж на 500 метра от трупа. Според полицаи, твърде вероятно е и точно кучетата да са отделили главата докрай от тялото. Лицето е оглозгано до степен, че не може да бъде разпознато, категорични са криминалистите. Полицейско куче ги завело от мястото на убийство до мазетата, където била главата на Мехмед. Охранителните камери на Районен съд-Велики Преслав пък заснели и момента, в който улично четириного разнася отрязаната глава на жертвата.
"Заклан е като кокошка. Това е убийство на етническа основа. Не е за пари или скандал", кълнеше братът на жертвата Метин (31 г.). Фамилията има малка ферма. Гледат крави и други животни, но не са богати, обясниха роднини на жертвата.
Майката на Мехмед е починала отдавна, а той и брат му Метин живеели с 68-годишния си баща. Имали и друг брат -Тефик, който бил на гурбет в Холандия. Самият Метин се върнал преди месец от Виена. "В Австрия е съвсем различно, живее се спокойно. Не е като тук, където националистите ни гледат на кръв само защото сме турци", каза още младият мъж. Той и приятелите му са категорични, че хора от близкото село Драгоево са замесени в свирепото убийство. Там са заклети националисти, мразят ни и го показват с отношение, обясняват още шокираните роднини на жертвата.
"И ние ще почнем да се въоръжаваме. Ще ходим с ножове и пистолети", кани се за евентуална вендета цялата компания. Криминалистите обаче не са склонни да приемат засега версията за етническо убийство. Нямаме категорични данни за етническа саморазправа, каза обвинителят от Окръжна прокуратура - Шумен Димитър Димов. Заради ескалиралото напрежение между българи и турци шефът на полицията в града Валентин Александров проведе специална среща с роднините на убития Мехмед. Нямаме данни за етнически сблъсък, задържали сме заподозрени лица, каза полицейският шеф за "Стандарт". В Преслав ще има доста униформени в близките дни.
Биляна ВЕСЕЛИНОВА

с>тандарт/Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2