Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 17 март 2009 г.

Шеф на ДПС с къртица в ДАНС

Веселина Томова

http://www.afera.bg

2009 г.


Общинският председател на ДПС – Варна Янко Станев е силно притеснен и стресиран от развитието на “мега”дознанието, и от нишката, която води до поне двама министри. Доган води листата на ДПС във Варна, Янко Станев – втори. Съдбата му е заложена на карта – да “изкупи” гласовете на всички, които “изпържи”. Разработките за него – на стендбай.

Изключително информирани източници на afera.bg твърдят, че общинският председател на ДПС – Варна Янко Станев ще бъде втори в листата за народни представители на предстоящите избори от партията на Сокола. Ахмед Доган лично ще води листата в морската столица. Партньорът на Янко Станев в ДПС Йордан Цонев ще бъде позициран в Бургас.

Общинският шеф на ДПС във Варна Янко Станев обаче е силно стресиран и притеснен от развитието на “мега”дознанието, което бе образувано във връзка с арестите на Веселин и Христо Данови, общинският съветник от ДПС Иван Славков и още двайсетина обвиняеми, научи от източници от най-близкото обкръжение на Станев afera.bg

Човекът на ДПС във Варна, който гравитира около Емел Етем и Йордан Цонев, ползвал свои къртици в ДАНС, от които регулярно получавал сведения накъде вървят нещата около разработките, свързани с ДПС и не криел страха си, че може да изгори като факла по тях.

Освен телефонни контакти с къртици от ДАНС, Янко Станев е провел и няколко срещи на столична територия. Предполага се, че местният шеф на ДПС държи връзка с хора на уволнения от родното ФБР Иван Драшков, но не е изключено пробив да е станал и на други нива.

Източниците на afera.bg коментираха, че ако някой даде “добро” нишката по “мега”дознанието може да стигне до двама министри и един зам-министър, свързани с партията на Сокола. Засега обаче безобразията, които се вършат в морската столица, месеци наред остават без последствия и Главна прокуратура, ДАНС, МВР и всички останали институции си затварят очите за мръсната полицейско-прокурорска – мафиотска игра поради една единствена причина: още не е ясно и още не завършил политическия пазарлък кой с кого ще управлява в коалиция след изборите. Това е и причината никой да не удря Варна в лицето на полиция, прокуратура, община. Чака се каква ще бъде договорката за да се разбере кога и кой да бъде “отстрелян”.

В продължение на месеци нито една институция не реагира на очевадните и скандални сигнали за безобразия, извършвани от прокуратура и МВР в т.нар. “мега”дознание, както и за скандални корупционни схеми с обвързване на мафиоти, общинари, висши полицаи и прокурори.

Мълчанието е скандално, но и знаково.

“Мега”дознанието, което бе образувано заради “европейския имидж” е на път, или да се срути катастрофално, поради купища безобразия извършени по него, или да завърже на възел създателите си.

Всичко зависи от сделките, които се извършват по високите етажи на властта.

Общинският председател на ДПС Янко Станев не случайно преди месец осъществи и шокираща четиридесетминутна среща в кабинета на областния управител от квотата на ДПС с шефа на ОДП – Варна комисар Митко Димитров. Тогава варненският губернатор адмирал Христо Контров дори напусна кабинета си и го превърна в “явочна квартира” за да улесни деловия разговор между двамата.

Преди известно време към спецслужбите е постъпил брилянтен сигнал, свързан с “черна” дейност на кръга около местния шеф на ДПС. Информацията е била толкова изпипана, че е било въпрос само на седмица “мръсния бизнес” да бъде закован. Спецслужбите обаче до този момент демонстрират “мълчалив отказ” от действия. Същият “мълчалив отказ” се демонстрира и по схема, обвързваща мафията с висши полицаи.

Излизането на Ахмед Доган като водач на листата в морската столица автоматично “реже” издъно мераците на Янко Станев да стане депутат, тъй като ДПС във Варна не може да вкара повече от един народен представител. Станев обаче трябва да впрегне целия си ресурс за да не издъни Сокола и затова разчита на всички гласове от онези, които “изпържи”. Местният шеф на ДПС е известен с виртуозността си как жонглира с финансови комплименти по време на избори.

На практика второто място отредено му в листата след Сокола си е чист саблен удар на Доган срещу Янко Станев – от една страна трябва да си скъса задника за да няма провал на изборите, от друга е ясно, че няма да влезе в парламента. Освен, ако ... не направи скоропоговорка със среди, изключително близки до БСП.

Безразличието на институциите, както и на спецслужбите за ситуацията във Варна опира и до неприключилата война между президентския Първанов кръг и останалата червена кохорта.

Прословутата демонстрирана “независимост” на ДАНС, че не опъва над никого чадър, във Варна е пропукана. Родното ФБР засега жали тотално корумпирани магистрати и висши полицаи, въпреки че от професионална гледна точка изобщо не е проблем да бъдат ударени.

Засега Янко Станев също остава непокътнат, заради дебелата сянка на Сокола. Не мръдва и “мега”прокурорка, легендирана на високото с влиятелен чичо от ДПС. Шефът на полицията, пък който също трие наколенки пред Касим Дал и президентския кръг, въпреки скандалните си гафове жъне “разкритие” след “разкритие”.

И правосъдието и справедливостта се държат на един косъм политически пазарлък – ако “интереса, който клати феса” рече – давайте, службите ще си свършат работата за дни, ако същият интерес им нареди – бъркайте си в носа, всички разработки си преместват от единия джоб в другия.

Преди дни Европа е дала недвусмислена депеша – всички “медийни герои” – под ножа, всички онези, които в медиите се изнасят като корумпирани и обвързани с нечисти схеми – под ножа, ако изпуснете и един, си остава за ваша сметка, научи afera.bg от високопоставени източници. В момента е пълна паника кой да изберат, и кой да пожалят, и как така да го пожалят, че да не се забележи от европейските “надзиратели”, твърди източникът ни. В същото време големия “Бял брат” е дал послание, че ДПС трябва да бъде ударено.

Въпреки това властта и специалните служби пипат с маникюр. Останалото е оперетен театър за Баретата и другите дванайсет стола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2