Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 7 февруари 2009 г.

Турците в България-07.02.09 г.

Фатих: Жена ми ме натопи, че съм педофил

07 февруари 2009, 12:40

Общество

Хасково , България

Съпругата ми ме натопи, че съм педофил. Това заяви пред състав на хасковския окръжен съд турският гражданин Фатих Диврикли.
Той беше изправен пред съда по искане на прокуратурата за екстрадирането му в Белгия. Заловен е на Капитан Анреево, след като е бил обявен за международно издирване като осъден за изнасилване на малолетни в Белгия.
Диврикли е бягал от правосъдието, защото е трябвало да излежи в белгийски затвор присъда за гавра и блудство с 12 деца. Пред хасковските магистрати той е заявил, че това е лъжа и, че жена му го е натопила, че е педофил, за да го вкара в затвора и да му вземе богатството.
С решение на Хасковския съд турският гражданин ще бъде екстрадиран в Белгия. /Тодорка Николова, БЛИЦ
-
Ян-Маринус Вирсма

Бойко Борисов е нацист

Снимка: DeltaNews

Като „нацистка платформа за чистота на нацията" определи изказванията на столичния кмет Бойко Борисов заместник-председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Ян-Маринус Вирсма.

Според него това е поредното от серия дискриминационни изказвания и заплахи по адрес на турци и хомосексуалисти. От ПЕС призовават Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е и партия ГЕРБ, да предприеме спешни мерки и да се дистанцира от поведението на Борисов. „Всяко подобно изявление обикновено е последвано от извинение", натърти Вирсма.
Припомняме, че преди два дни кметът на София беше на посещение на българите в Чикаго. Там Борисов се ожали, че срещу ГЕРБ се е опълчила цялата основа на страната ни, а именно „1 милион цигани, 700-800 000 турци и 2 милиона и половина пенсионери". Реакциите не закъсняха и от БСП още вчера свикаха извънредна пресконференция, на която определиха поведението на лидера на ГЕРБ като политическо самоубийство.делта нюз

-
[2009-02-05]

НЕЖДЕТ ХАБИБОВ НАПУСНА ГРУПАТА НА БИВШИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ МИНИСТЪР МЕХМЕД ДИКМЕ

ГЕРА останаха с 8 души в ардинския местен парламент

Групата на „Граждани за европейско развитие на Ардино” (ГЕРА) останаха вече с осем съветника в местният парламент в Ардино. Това стана на вчерашната сесия, след като Неждет Хабибов подаде писмено заявление до ръководителя на групата Съби Узунов, с копие до председателя на Общинския съвет Айдън Серкан. Той взе решение да остане независим съветник. Така с тази промяна хората на бившия земеделски министър Мехмед Дикме, представляващи ГЕРА останаха вече само с осем представители в местния парламент, а групата на Доган с 12.
Съветникът Неждет Хабибов каза специално за „Арда нюз”, че става независим, и като причини за решението си посочи, че вече не иска да бъде „музикален инструмент” на ГЕРА. Той заяви, че напуска обиден от поведението на емблематични членове на групата, които имали кариеристични амбиции, заради което младите хора били отблъснати. Неждет Хабибов бе категоричен, че повече не иска с доброто си име да е параван на виртуална реалност и че ГЕРА вече е с дефицит на морал.
„Реших да бъда независим, защото имам собствено мнение и виждане относно бъдещото развитие на Община Ардино. Не мога да бъда исказващ се на заседание на местния парламент по предварителен списък. С това мое лично решение се освобождавам от пасивност”, коментира Неждет Хабибов. Той допълни, че в качеството си на независим общински съветник, ще може да даде повече на хората, които са му повярвали, като личност и общински съветник. Ще бъда по-активен и по-полезен, при предлагане и вземане на решения в местния парламент в полза на ардинската общественост.
Вчера в Ардино се проведе поредното заседание на Общинският съвет. Сесията бе открита от председателя Айдън Серкан, а дневният ред включваше пет точки. На заседанието от 21 общински съветници присъствуваха 20 , както и кмета на общината Ресми Мурад, кметове на населени места, директори на дирекции, експерти в общината, граждани и журналисти.
С 14 гласа „за”, 5 „против” и един „въздържал се”общинските съветници избраха седемчленна Комисия за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. За председател на комисията бе определен съветникът от ДПС Зюлфие Ибрямова, а за членове: Салиш Али от ГЕРА, Неждет Бербер, Рейхан Шерифов и Юксел Исмаил от ДПС, независимият съветник Неждет Хабибов и Шахин Байрямов.

Гюнер ШЮКРИ
Снимка:Авторът
Инфо
-
ЗАВЕДЕНИЕ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ „ЕВРОПА” ОТВОРИ ВРАТИ В КЪРДЖАЛИ

„Какво му трябва на човек? Хубава храна в приятна обстановка. За това ще се погрижим ние”! С тези думи ни посрещна г-жа Томрис Мехмед, управител на новооткритото заведение за бързо хранене „Европа” в Кърджали. То се намира в сградата на читалище „Юмер Лютфи” на пазара, срещу автобусната спирка. Заведението изцяло е направено по европейски стандарт и е с капацитет -150 души. Има и специална зала за сватби, годежи, кръщенета, семейни празненства, рожденни дни и други. Тук ще намерите вкусни специалитети от телешко, пилешко и свинско месо, майсторски приготвени на най-добрите готвачи на най-съвременните готварски печки „Конвектомал”. Заведението включва и богато разнообразие от приготвени на място традиционни български салати.
„Ние предлагаме изключително вкусна храна и перфектно обслужване. Целта ни е да си тръгнете от „Европа” доволни и сити и да се върнете, когато огладнеете отново. Ние се грижим всеки, който прекрачи прага на нашето заведение и опита от специалитетите ни, да остане доволен”, пояснява г-жа Томрис Мехмед. Тя ни уточнява, че продуктите са много качествени и на много приемливи цени. Фурните са пред хората и те могат да гледат как се приготвят нещата, което е предпоставка да се превърнат в любима храна на кърджалийци. Управителят на заведението държи много на бързото и качествено обслужване, високото качество на продукта и не на последно място - безкомпромисно отношение към чистотата и хигиената.
Томрис Мехмед е родена в Ардинското село Горно Прахово. Завършила е техникума по обществено хранене в Кърджали през 1979 година. Омъжва се за любимия мъж и го последва в София. Вече 30 години е в бранша. Когато говори за готварството, Томрис излъчва спокойствие и увереност на човек, който е намерил себе си. Тя освен, че управител на заведението е и главен готвач. Функциите на управителя и главния готвач са в голяма част мениджърски и административни, но въпреки това Томрис не прекарва времето си в канцеларска работа. Напротив, предпочита кухнята, където е сърцето на ресторанта. Именно там, помагайки на колегите си, тя се и разтоварва от напрежението.
Сигурен съм, че работата и отговорностите на главния готвач не са за всеки, затова и питам какви качества са нужни в идеалния случай.
„Издръжливост - физическа и психическа”, отговаря ми тя. Готварството е много динамична област, цял ден си на крак. Важно е и да можеш да общуваш с колегите в кухнята и целия персонал. А тя определено е „екипен играч”. Смята, че не само талантливият готвач, но и целият персонал правят добрия ресторант. "Защото какъв е смисълът на вкусното ястие, ако си го чакал цял час и са те обслужили зле?" Никакъв, отговарям си наум.

Гюнер ШЮКРИ
Снимки:Авторът
Инфо
-
Етем дала 7 млн. лв. за 500 метра шосе, твърди десебар


Емилия КАРААБОВА

Половин километър междуселски път е бил ремонтиран за 7 млн. лв., което е повече от цената за магистрала. Парите са дадени от Комисията за възстановяване и подпомагане на щетите от бедствия и аварии към МС, която се оглавява от вицепремиерката Емел Етем.
Това съобщи вчера депутатът от ДСБ Евгеий Чачев по време на редовния петъчен парламентарен контрол.
Изнесената информация бе в контекста на въпроса му към Етем за прозрачността и рационалното разходване на средствата, отпускани от междуведомствения орган, начело на който е тя.
Чачев цитира решението на комисията по бедствията и авариите от 30 юни 2008 г., с което са били отпуснати 28 585 316 лева на различни ведомства и общини. От тях в община Гърмен са отишли 7 671 692 лева, от които 7 373 016 лева са били за изграждане на въпросния участък от пътя. Той свързва село Осеново, община Банско, и село Рибново, община Гърмен. Става въпрос за 566 м и 46 см, уточни възмутен Чачев.
В отговор вицепремиерката и министърка на бедствията и авариите Емел Етем заяви от трибуната на Народното събрание, че е допусната техническа или правописна грешка и че става дума не за 500 м, а 10 км път.
“Лошо за прозрачността, ако допускате такива грешки в официални документи”, скастри я Чачев. Той цитира и статистика на Центъра за изследване на демокрацията, според която от 7 млрд. лв. по обществени поръчки в 30 % от тях са допуснати нарушения и има съмнения за корупция.труд
-
Осъдиха Мюмюн за клевета срещу Атака

Софийски Районен съд постанови наказателна присъда срещу Сезгин Мюмюн за клевета - глоба от 7500 лв. и порицание.

Присъдата на Мюмюн е в резултат на съдебен иск от страна на лидера на Атака Волен Сидеров, съобщават от пресцентъра на партията.

Припомня се, че Сидеров заведе делото за клевета след публикация във в-к „168 часа" в началото на 2007 г., в която Мюмюн твърдеше, че партия Атака е получила 1 600 000 лв. от ДПС.нюз.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2