Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 3 февруари 2010 г.

Пример за толерантност в Турция !




„Радикал”: Кръстове ще бъдат положени на купола на българската църква „Свети Константин и Елена” в Одрин !

03 февруари 2010

Одрин. Кръстът, който не беше положен на купола при реставрацията на православната църква „Свети Константин и Елена” в Одрин, ще бъде сложен по искане на българските институции и с разрешение на съвета за паметниците, пише турският вестник „Радикал”. Според информация от съвета за паметниците при представянето на плана за реконструкция на българската църква през 2008 година в скицата не е фигурирал кръст на купола на църквата. Решението да бъде сложен кръст българските институции са взели после и са изпратили молба до съвета. Молбата им е била одобрена.
Вътре в църквата има два кръста с размер 1,5 м и в следващите дни със специална церемония те ще бъдат положени на купола.
Според регистровите данни църквата е изградена през 1869 година и през 1950-те години вече е не е останала религиозна общност, която да я обслужва и е била изоставена. Възстановяването на църквата започна през януари 2008 година и приключи за 8 месеца. Тя беше отрита със специална церемония от българския премиер Сергей Станишев и министъра на кулутрата Ертугрул Гюнай. Тя е посещавана от много български туристи.

аф / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2