Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 14 април 2011 г.

България е изостанала по отношение на престъпленията срещу мира и човечеството – у нас за такива се възприемат само геноцидът и апартейдът

Възпоменателен митинг за жертвите на Възродителния процес

Дневник
ГЕРБ отказа възмездие на жертвите на комунистическия режим

От Павлина Желева

Парламентарното мнозинство отказа да отмени давността за убийства, изтезания и насилие, извършени по политически, етнически или религиозни причини, от 9 септември 1944 до 31 декември 1989 г. Идеята без значение колко години са минали от извършването на тези престъпления, те да могат да бъдат наказвани, беше на Четин Казак от ДПС.

"България е изостанала по отношение на престъпленията срещу мира и човечеството – у нас за такива се възприемат само геноцидът и апартейдът", заяви Казак. Той обясни, че целта на текста е да даде възмездие на жертвите на тоталитарния режим.

Казак заяви, че престъпления като насилствено депортиране, вкарването в лагер и преследването на етнически и религиозни групи са останали ненаказани 20 години след падането на комунистическия режим.

Според него всички съдебни дела срещу участници във възродителния процес са прекратени по давност заради многократното им връщане на прокуратурата с безсмислени и неизпълними указания и им е сложен край заради престъпното бездействие на магистратите. "Преследването на тези престъпления трябва и хората да получат възмездие", заяви депутатът от ДПС.

Въпреки това мнозинството гласува "против" и Казак настоя за прегласуване. "Обръщам се към колегите от ГЕРБ, вие сте членове на Европейската народна партия, която осъжда престъпленията на комунизма. И при прегласуването идеята му беше отхвърлена.

вдн / http://turkofil.tumblr.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2