Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 18 март 2011 г.

Сидеров - побъркан

Ортакът на доктор Бойко

Сидеров:БНТ да свали новините на турски език

Петък,18 Март 2011

▲ Волен Сидеров

На импровизирана трибуна лидерът на „Атака" Волен Сидеров предупреди, че двуседмичният срок, който партията даде за свалянето на новините, изтича в понеделник.Около 150 души се събраха пред сградата на БНТ и се обявиха срещу новините на турски език по националната телевизия.

Той и група депутати влязоха в сградата на БНТ, за да внесат подписката срещу емисията, да се срещнат с генералния директор Вяра Анкова и да представят исканията си пред Управителния съвет на телевизията. Минути преди това Волен Сидеров обяви, че е убеден, че БНТ ще свали новините на турски език от програмата си, тъй като това е не само искане на „Атака", но и на милиони българи, които са се подписали. Националистът обяви, че ако все пак емисията на бъде премахната, партията му ще организира постоянен протест пред телевизията.

Лидерът на „Атака” каза, че това е една от крачките срещу ислямизацията на цели български райони и допълни, че новините на турски език водят до асоциации с черни страници от българската история. Сидеров обаче заяви, че събраната подписка не е насочена срещу определени етнически или религиозни групи.

Той заяви, че подписи срещу новините са положили и служители на БНТ и български турци.

Волен Сидеров припомни, че новините на турски език са въведени по време на управлението на Иван Костов.Докато протестиращите развяваха знамена на „Атака" и скандираха „Атака! Победа!", служители на полицията задържаха един от привържениците на националистите. Въпреки уверенията на Волен Сидеров, че протестът ще мине без инциденти, пред сградата на телевизията и около пл. „Орлов мост" има засилено полицейско присъствие.

Лидерът на „Атака" повтори казаното от преди дни по отношение на процедурата по премахването на новините. Тя, по думите му, е много лесна и не изисква тежки законодателни промени.Той обясни, че Управителният съвет на БНТ трябва да вземе решение и да изпрати писмо до СЕМ, с което да поиска отпадане на новините на турски език от програмата. Промяната е свързана с лиценза на националната телевизия и няма нужда от решение на МС и гласуване в парламента.

frog news / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2