Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 20 март 2011 г.

Министъра на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу заяви че Турция е готова да поеме роля за разрешаване на кризата в Либия

ТУРЦИЯ СЛЕДИ ОТБЛИЗО РАЗВОЯ НА СЪБИТИЯТА В ЛИБИЯ....

Министъра на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу заяви че Турция е готова да поеме роля за разрешаване на кризата в Либия...

Изпратена 20.03.2011 10:46:51 UTC

Обновена 20.03.2011 10:46:51 UTC

Турция следи отблизо развоя на събитията в Либия.
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и външният министър на Великобритания Уилям Хейг потърсиха по телефона министъра на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу и го информираха за решенията приети на заседанието в Париж.
Давутоглу подчерта, че от самото начало Турция иска да бъде възприета законна от международна гледна точка позиция във връзка с нападенията срещу цивилни граждани в Либия и каза, че главната цел е да се възпрепятстват нападенията срещу цивилни лица и да се преустанови кръвопролитието в страната.
В писменото изявление, което направи във връзка с последните събития в Либия, Давутоглу каза, че Турция ще даде своя принос за изпълнението на международните решения целящи осигуряването на сигурността и благоденствието на братския либийски народ и подчерта, че подготовките по въпроса се водят в координацията на гражданските и военните органи.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2