Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 4 януари 2011 г.

Ниязи остана без ръка преди 24 години,днес протеза му подари валията на Одрин



Ниязи остана без ръка преди 24 години,днес протеза му подари валията на Одрин

Понеделник, Януари 3

40-годишният кърджалиец Ниязи Ибрахим, който е загубил дясната си ръка при трудова злополука преди 24 години, едва сега получи протеза.

Той е пострадал по време на взривни работа при прокарване на железен път през 1987 година. Бил пенсиониран от БДЖ и оттогава получавал по 115 лева инвалидна пенсия.

Неотдавна членове на Областния съвет в Одрин посетили селото на Ниязи и влезли в кафенето. „Щом ги видях, помислих, че са управниците на нашия регион. Изправих се пред тях и почнах да нареждам: „Аз повече няма да гласувам за вас, защото вие нищо не направихте за мен. Сега пак за избори идвате нали?". Като разбрах, че гостите са от Одрин, много се притесних", твърди Ниязи Ибрахим. Той разказал цялата история на одринските политици.

„115 лева не стигаха за нищо и на никого. Имах 3-годишно дете. Отдадох се на алкохол, рухнах психически. Пренасях дърва с едната ръка, за да мога да издържам семейството си. Никой не ми помагаше", разказва Ниязи.

Още същия ден одринци са започнали процедури за подпомагане на родопчанина. Лично валията Гьокан Сьозер се заел със случая. Съдействали на Ниязи да си издаде задграничен паспорт, след което го приели в Одрин. Там били направени серия от изследвания, като са му взети мерки за протеза.

„Много се разчувствахме от историята на Ниязи. Много искахме да му помогнем. Сега с помощта на валията на Одрин той ще получи протеза. Процедурите са в частна клиника и ще приключат за два дни", пояснява членът на Съвета в Одрин Ердал Акгюн.

Разходите по изготвянето и поставянето на протезата възлизат на малко над 2 000 лева.

rodopi24.blogspot.com / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2