Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 27 септември 2010 г.

ИЗРАЕЛ НЕ УДЪЛЖИ МОРАТОРИУМА ЗА СТРОЕЖ НА НОВИ КВАРТАЛИ

ИЗРАЕЛ НЕ УДЪЛЖИ МОРАТОРИУМА ЗА СТРОЕЖ НА НОВИ КВАРТАЛИ...

Въпреки заплахите на палестинската страна, че ще се оттегли от преговорите и предложенията на САЩ, Израел не удължи изтеклия снощи срок на мораториума наложен на строежа на нови еврейски квартали на Западния Бряг на река Йордан....

Изпратена 27.09.2010 09:36:30 UTC

Обновена 27.09.2010 09:36:30 UTC

Въпреки заплахите на палестинската страна, че ще се оттегли от преговорите и предложенията на САЩ, Израел не удължи изтеклия снощи срок на мораториума наложен на строежа на нови еврейски квартали на Западния Бряг на река Йордан.
Това решение на израелската администрация бе посрещнато с радост от еврейските заселници готвещи се да започнат строежа на нови жилища.
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху подчерта, че въпреки че не е бил удължен продължилият десет месеца мораториум за строежа на нови еврейски квартали на Западния Бряг на река Йордан, продължават да се придържат към целта за постигането на историческо споразумение за мир с Палестина през настоящата година.
Нетаняху каза, че новите строителни дейности ще бъдат ограничени по обхват и призова еврейските заселници да избягват провокативни действия и да не дават изявления за медиите, за да бъде избягната ескалация на напрежението.
Палестинският държавен глава Махмуд Аббас от своя страна каза, че ако строежът на еврейски квартали бъде подновен, няма да се оттеглят незабавно от преговорите, а ще обсъдят въпроса с арабските страни.
Аббас по-рано бе заявил, че Израел трябва да направи своето предпочитание-мирните преговори или строежа на нови квартали.
Изрелския премиер Нетаняху ще обсъди въпрос с лидерите на САЩ, Египет и Йордания.
Държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън бе провела два телефонни разговора с Нетаняху.
В над стоте жилищни комплексa построени по незаконен начин на Западния Бряг на река Йордан, живеят близо 430 хиляди еврейски заселници.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2