Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 27 септември 2010 г.

Кърджали е в акция „Да спасим Илиян”

Кърджали е в акция „Да спасим Илиян”

За да се наберат повече средства, инициаторите са направили принтове, т. е. репродукции на картини, които продават на цена 20 лева. За продан са останали 12 картини и принтове и няколко уникални бижута.

По инициатива на Артгалерия „Дар” и Дружеството на художниците в Кърджали на 25 август стартира благотворителна изложба, която ще бъде открита до края на септември. Набраните средства ще отидат изцяло за лечението на младия Илиян Даниелов Ангелов, чийто живот е застрашен от коварна болест. Младежът е син на известния кърджалийски художник Джемал Емурлов - Джимито, чиито колеги съвсем случайно научават за болестта на Илиян и решават да помогнат на семейството да събере непосилната за тях сума за лечение. Местните художници носят в т.нар. Керимова къща на пазара по няколко свои произведения от живопис, графика, рисунка и пластика, за да подпомогнат акцията „Да спасим Илиян”, която междувременно набира скорост сред приятели и познати на момчето и в социалната мрежа Facebook. Така в инициативата се включват хора от цял свят.

Управителят на Артгалерия „Дар“ Пенка Атанасова каза, че благотворителната продажба на картини е част от тяхната политика, като стартът е даден в съвместна акция с ДСК. “С това искаме да покажем, че сме съпричастни на болките и нуждите на хората и ще продължаваме да даваме своята подкрепа за тях.”

За да се наберат повече средства, инициаторите са направили принтове т. е. репродукции на картини, които продават на цена 20 лева. За продан са останали 12 картини и принтове и няколко уникални бижута, дарени от пловдивската дизайнерка Биляна Сакалиева.

Галерията е с променено работно време - всеки ден от 11 до 19.30 часа. Всеки, който желае да подпомогне Илиян, може да направи това на откритата в негова подкрепа сметка в Първа инвестиционна банка с IBAN BG30FINV915010BGN0C1YL Илиян Даниелов Ангелов. За всички познати и приятели от чужбина пък важи: ILIYAN DANIELOV ANGELOV, First Investment Bank, IBAN: BG30FINV915010BGN0C1YL, SWIFT: FINVBGSF, Kardzhali 6600, Bulgaria 52, Bulgaria Blvd. BRANCH KARDZHALI.

27 September 2010,Monday

РЕСМИЕ МЮМЮН

"Заман" / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2