Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 6 септември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 06.09.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 06.09.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 06.09.2010 08:56:40 UTC

Обновена 06.09.2010 08:56:40 UTC

Вестник Заман в новината със заглавие „40 страни отправиха призив за оказване на помощ на Пакистан” съобщава, че на конференцията организирана от центъра за ислямска история, изкуство и култура са участвали 100 представители от 40 страни. Вестникът отбелязва, че на конференцията, която е била открита с встъпителната реч на премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган са били отправени послания за събиране на помощи за Пакистан. Вестникът предава, че генерланият секретар на организацията Ислямска конференция Екмеледдин Ихсаноглу е отбелязал, че всеки мюсюлманин е длъжен да отделя част от приходите си за нуждаещите се и че пострадалите от наводненията в Пакистан се нуждаят от спешна помощ.

Вестник Сабах в новината със загалвие „Помощите събрани в Германия ще бъдат раздадени от турски младежи” съобщава, че правителството на Германия е упълномощило турски младежи да раздадат помощите на стойност 15 милиона евро. Вестникът пише, че 4ма турци членове на дружество с център в Истанбул са раздали в Пакистан помощите на стойност 15 милиона и 100 хиляди евро събрани от германското правителство и хуманитарната организация „Диакони Катастрофенхилфе”.

Вестник Сабах пише, че икономистът Сет Карпентер от Централната банка на САЩ е казал, че турската икономика е излязла много бързо от глобалния застой и че е обезпечила стабилен икономически растеж.

Вестник Джумхуриет в новината със заглавие „Нападение в Дагестан” съобщава, че 5ма души са загинали и 39 са били ранени при нападение с кола бомба срещу войсково подразделение в автономната република Дагестан. Вестникът предава, че снощи в полунощ нападател е взирвил кола бомба на полигона на войсково подразделение в Бунакск.

Вестник Стар отбелязва, че турският национален отбор по баскетбол в първата си среща от втория тур на Световния шампионат по баскетбол е победил отбора на Франция с резултат 95 на 77 и се е класирал за четвъртфинала. Вестникът предава, че ако турските национали победят и отбора на Словения в срещата която ще се играе в сряда ще се класира за полуфинала.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2