Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 18 февруари 2010 г.

News from Bulgaria -18.02.2010 !

Пак на опашката.Най-бедните европейци са в Северозападна България !

Брюксел,18.02.2010

Северозападна България е най-бедният регион в рамките на Европейския съюз, показва изследване на Евростат !

В Северозападна България живеят най-бедните европейци.снимка: БГНЕС.

Най-богатата област в Европейския съюз - Вътрешен Лондон, е повече от седем пъти по-богата от най-бедната - Северозападна България, показва изследване. То сочи дълбокото разделение изток-запад в рамките на общността.

Докладът на европейската статистическа служба Евростат показва, че 20-те най-бедни области в ЕС са в България, Румъния, Полша и Унгария. Всички те са бивши комунистически страни от Централна и Източна Европа, които се присъединиха към ЕС през 2004 и 2007 г.

Области в Германия, Холандия, Дания и Великобритания са сред най-богатите в блока. Най-богатата област вътрешен Лондон има БВП на глава от населението, който е 334% от средното за ЕС, или 49 100 евро (66 560 долара) на година. В най-бедната област, Северозападна България, той е едва 26% от средното за ЕС или 6400 евро.

Регионалното богатство ще бъде важен фактор за предоставянето на помощи от бюджета на ЕС, който сега възлиза на 125 милиарда евро на година. Преговорите по следващия дългогодишен бюджет на ЕС за 2014-2021 г ще започнат тази година.

Според данните на Евростат, Люксембург е вторият най-богат район в ЕС, следван от Брюксел и Хамбург. Чешката столица Прага е на четвърто място. Тя е единствената централноевропейска област в топ 20. За целите на изследването си Евростат разделя 27-те държави членки на ЕС на 271 области. Люксембург е считана за една област, а Холандия например е разделена на 12 области.

про бг / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2