Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 27 февруари 2010 г.

ВЕЧЕР НА АРДИНЦИ В БУРСА !



ВЕЧЕР НА АРДИНЦИ В БУРСА !

Екипното посещение на кмета на община Ардино Ресми Мурад в Бурса, осъществено в дните от 18 до 21 февруари, приключи успешно.
Традиционната празнична вечер събра на едно място повече от 675 ардинци, сред които бяха прославилите родния Ардински край и България в Република Турция и света изтъкнатите личности Ертугрул Ялчънбаир - бивш вицепремиер на Турция, Неждет Мензир - бивш шеф на полицията в Истанбул и транспортен министър, Хаяти Коркмаз - дългогодишен депутат в Меджлиса и много други. В хода на вечерта двамата кметове на побратимените общини Ардино и Нилюфер Ресми Мурад и Мустафа Бозбей, заедно с председателя на земляческото сдружение за култура и сътрудничество в Бурса Ахмет Кахраман застанаха пред елита на ардинската общност и огласиха конкретни идеи за предстояща взаимна дейност през настоящата и следващата 2011 година. През май и определени летни дни Ардино и основните села ще бъдат домакини на оригинални културни инициативи, посветени на фолклора и словото, както и срещата на ардинци-изселници с близки и роднини в родния край.
По време на своята визита Ресми Мурад, заедно с председателя на Общинския съвет Айдън Серкан и заместник кметовете Неджми Ходжов и Наско Кичуков, проведе поредица от ползотворни срещи-разговори с бизнес и интелектуални среди, на които бяха обменени идеи за взаимно сътрудничество в сферите на култура, образование и спорт, както и запознаване с инвестиционната среда в България и Ардино. Кметът Мурад призова преуспелите бизнесмени, с корени от Ардинско, за икономическо сътрудничество с цел преодоляване на безработицата и задържането на младите хора в Ардино и района.

http://www.kircaalihaber.com / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2