Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 17 февруари 2010 г.

Полицейска банда в Истанбул внася българки в Турция !

Полицейска банда в Истанбул внася българки в Турция !

Автор: Нахиде Дениз - Истанбул

Полицейските служби в Истанбул са разкрили полицейска банда, занимаваща се с нелегален трафик на жени от Русия, Молдова, България, Румъния. Информационни източници съобщиха, че са били арестувани 13 полицейски служители от паспортната служба за чужденци към Дирекцията по сигурността в Истанбул, а също и четирима комисари от тази служба.

Арестуваните са обвинени в уреждане с фалшиви документи на престоя на чужденки в Турция, занимаващи се с проституция, гледачки и домашни прислужници.

Полицаите снабдявали чужденките с фалшиви документи за престой, а някои дори уреждали с фиктивни бракове. Според турското законодателство чужденка, която има 3 години брак с турчин, получава турско гражданско. Брачните документи осигурявали с помощта на служител по гражданското състояние в една истанбулска община.

За уреждане на престоя в страната полицаите взимали по 9 хил. долара от лице. Замесени са и служители от службата по трудовата заетост в Анкара.

Групата била разкрита в резултат на близо шестмесечно проследяване в Истанбул, Мерсин, Измир, Анкара. Неподозиращите нищо полицейски служители били арестувани на работните им места в паспортната служба.

Акцията се свързва със затягането на контрола и борбата срещу корупцията от страна на Дирекцията по сигурността в Истанбул.

бнр / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2