Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 9 януари 2010 г.

Turkiye haberler - 09.01.2010 !

Демонстрация в подкрепа на малцинствата се проведе в Истанбул
09 януари 2010 | 16:16 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Днес в Истанбул пред Вселенската патриаршия се проведе демонстрация в подкрепа на малцинствата, съобщи гръцкият интернет сайт Нюз ин. Демонстрантите бяха издигнали пана и скандираха лозунги като: „Да живее братството между народите”, „Свобода”, „”Ергенекон” да се разпадне”, „Никой не може да докосне патриарх Вартоломей”. Демонстрацията беше организирана от коалиция на либерали и леви организации, която се нарича „70 милиона стъпки срещу превратите”.

Премиерът на Турция отхвърли възможността за „половинчато” членство в ЕС
09 януари 2010 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турция е готова да стане пълноправен член на Европейския съюз, но не е съгласна да се задоволи с „половинчато членство”, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган.
„В случай на приемане на страната в ЕС тя няма да стане бреме за останалите, а по-скоро ще поеме част от това бреме. Ако ЕС заяви за необходимостта от нови условия или ни предложи ограничено членство, ние ще се откажем от плановете за присъединяване към блока. Изпълнили сме всички условия на договора, сега ЕС трябва да изпълни своите задължения”, заяви турският премиер, предаде кореспондент на радио „Свобода”.
По мнението на турски анализатори, нежеланието за приемане на Турция в ЕС само увеличава религиозно-политическата бариера между християнските и мюсюлманските страни.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2