Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 15 юни 2009 г.

Митничарските кучета Мичо и Шашо спипаха нашенец на граничния пункт Гюрбюлак !

Мичо и Шашо спипаха дрога за €23 млн.

В Турция заловиха нашенец да вози течен наркотик в бидони

Истанбул
Нахиде ДЕНИЗ
специално за "Стандарт"

Митничарските кучета Мичо и Шашо спипаха нашенец да пренася дрога за 23 млн. евро с ТИР. Драмата се разигра на граничния пункт Гюрбюлак край селището Догубеязът, което е най-източната точка на Турция. Там има рентгенова система X-Ray. Тирът с регистрация СА 3625 АХ бил шофиран от българина Р.Г.Й. По документи камионът возел 1200 бидона с масло от Иран за Македония. Скенерът обаче показал, че между товара има неизвестни вещества и митничарите пуснали кучетата. Мичо и Шашо са обучени да надушват дрога. Те се натъкнали на 300 литра наркотик в 15 от бидоните. Дори виделите какво ли не полицаи били смаяни. "За пръв път залавяме дрога в течно състояние", каза Ердинч М. от службата по наркотиците. В Турция подобни случаи се броят на пръсти. "Изследванията ще определят каква е дрогата - хероин в течно състояние или течен хашиш", добави Ердинч.
Българинът е арестуван и обвинен в трафик на наркотици. От митницата на Гюрбюлак съобщиха, че цената на пратката е 23 милиона евро.
Оттам заявиха още, че България е възлова точка в бизнеса с дрога от запад на изток и от изток към Европа.
В Турция много често се използват кучета за търсене на наркотици. Край Анкара има специализиран център за обучение на такива четириноги. Подбират се определени породи. На Капъкуле те имат специална "колиба", подобна на апартамент с баня с душ. Миналата година едно от тях, Бак, получи медал за разкрити 565 кг дрога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2