Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 17 март 2009 г.

Eдинствената цел е да се опетнят мюсюлманите в населеното място и в цялата страна


(17.03.2009.) ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО СЕРИОЗНО Е ОБЕЗПОКОЕНО ОТ СЛУЧАЯ С МУРАД БОШНАК

На 16. 03. 2008 г. преди зазоряване ДАНС арестува преподавателя по „религия-ислям” в с. Рибново – Мурад Бошнак и кмета на община Гърмен Ахмед Башев.

Служителите на ДАНС нахлули около сутрешния намаз в домовете на двамата, разбивайки вратите им. Служителите след като арестували двамата мюсюлмани тарашили из къщите им. След което ги закарали на разпит в София.
Задържаните са били освободени от ДАНС след обяд.

Главно мюфтийство са много възмутени от случилото се, тъй като Мурад Бошнак е един най-кадърните възпитаници на Висшия ислямски институт и е от първите преподаватели по „религия-ислям”. Той преподава този предемет в общинското училище в гоцеделчевското село Рибново още от въвеждането на предмета. Програмата по която преподава Мурад Бошнак е одобрена от Министерството на образаванието и науката и преподавателската му дейност е инспектирана от съответните органи на МОН. Затова обвиненията за налагане на фундаментализъм, ислямизъм и подобни квалификации са несериозни и единствената им цел е да опетнят мюсюлманите в населеното място и в цялата страна.
След този случай Главно мюфтийство подготвя специална декларация до българските държавници и ще отправи искане до политиците да не се месят в работата на вероизповеданията и да се спазват по стриктно правата на над милионното мюсюлманско население в страната, както и да се търси отговорност от политиците които клеветят срещу мирното мюсюлманско население в стараната. Главно мюфтийство изразява притеснението си от отношението на някои политици и държавни институции към мюсюлманската общност, тъй като в последно време броят на подобни случаи се увеличава.

Мюсюлманско изповедание/ Главно мюфтийство

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2