Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 23 март 2009 г.

Емел Етем открива църква и джамия в Кричим

Снимка:нет

Март 2009


Ремонтирани със средства от Министерството на извънредните ситуации църква и джамия в Кричим ще открие днес (17 март 2009 г.)

вицепремиерът Емел Етем.


Двата мотитвени храма бяха възстановени през септември миналата година съответно с 90 хил. лева за църквата „Св. св. Козма и Дамян” и 86 хил. – за джамията. С парите е направена хидроизолация на протеклите след наводнението през 2007-а покриви на мюсюлманския и на християнския храмове. Те са боядисани, направени са и нови отводнителни и гръмоотводни системи. Със 17 000 лева по същия проект е ремонтиран и покрива на единственото средно училище в Кричим – „Петко Рачов Славейков”, каза зам. Кметът Илиана Черганова.

Домакините от общинската администрация ще покажат на Емел Етем и обектите, за които Министерството на извънредните ситуации не е отпуснало средства, въпреки подадените проекти. Това са рушащия се кухненски блок на училището, заради който на 450 деца не е осигурена топла храна. За възстановяването му са нужни 338 хил. лева. С друг проект общината е поискала преди 7 месеца 135 000 лева за реконструкция на корозиралия опасен мост на Въча, който разсича на две Кричим. Пешеходният мост е строен преди 93 години.дарик

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2