Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 9 февруари 2009 г.

Трябва да се направи разлика между ДПС и турското население

Каракачанов: Правете разлика между ДПС и турското население

Последните 20 години никой не е взел властта с личен пример, а с оплюване.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от БТВ, в коментар за думите на столичния кмет Бойко Борисов в Чикаго.

Припомняме, на среща с българската общност там, лидерът на ГЕРБ заяви, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери, е посочил още Борисов.

Факт е, че в България има 2,5 млн. пенсионери, факт е, че има едно циганско население, което отказва да работи. Факт е, че има и турско население, коментира още Каракачанов. Според него обаче трябва да се направи разлика между ДПС и това население.

По думите му турците в България са най-работливото и трудолюбиво население, а ДПС е една вредна партия, която капсулира българските турци. Според него тя им създава чувство на обреченост, ако те се интегрират в българското общество с българите.

ДПС е партия, която преяде с власт, заяви още Каракачанов.

Що се отнася до циганското население той заяви, че е нужна социална политика по въпроса. В тази връзка Каракачанов предложи например човек, който е неграмотен, да няма право да гласува.

Лидерът на ВМРО подчерта, че трябва да се направи разликамежду национализъм и популизъм. Национализмът означава да се опиташ да обединиш силите на цялата нация. Другото е - дайте да гоним тези или онези, да търсим врагове, допълни той.

В коментар за предстоящите избори, Каракачанов заяви, че те ще бъдат най-мръсните и кални за последните 20 г. Следващото управление не трябва да е партийно, а експертно, допълни той.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2