Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 12 февруари 2009 г.

Депутатът от ДПС Митхат Метин е заплашил с “челен сблъсък” шеф на общинска земеделска служба

ДПС депутат иска постове за свои или - челен сблъсък

Фото:
“24ЧАСА” И БУРЯНА БОЖИНОВА

Митхат Метин е от младите попълнения в парламентарната група на ДПС и първият депутат на движението, избран от Плевен.

Депутатът от ДПС Митхат Метин е заплашил с “челен сблъсък” шеф на общинска земеделска служба, защото за трети път отказва активисти на ДПС да правят кариера в държавната администрация. Това стана ясно от репортаж, излъчен по Нова тв.
В него депутатът разговаря с Володя Гичев, шеф на службата в гр. Левски. Агитира го да смени заместничката си с човек на Доган, като се интересува и от заплатата - 450 лв.:
- Володя, ти за втори път ми отказваш, приятелю. Сега отказваш на моя общински председател да помогнеш. Значи трети път, просто... ще се сблъскаме челно.
- Защо да се сблъскаме челно, бе, г-н депутат? Първия път ти отказах, защото ти изложих мои изключителни причини.
- Сега пак излагаш изключителни причини на жената, защото щяла да става баба. Ами другата ще става майка на кандидат-студентка. Ще се сблъскаме.
- Много добре виждам обстановката, в която живеем и работим. Не й е приятно да отиде с едно стъпало надолу, защото трябва. Не можах да свърша задачата, защо много добре знам какво е да съм на нейното място.
Гичев се появи вчера в студиото на "Здравей България" с три колеги от Плевенския регион, които изгубили работата си, за да дадат път на кадри на ДПС. Ралица Добрева - шеф на земеделската служба в Д. Дъбник, и колегата й от гр. Левски Володя Гичев били уволнени. Съкратени са и 3-ма техни заместници - Емилия Цонева в Д. Дъбник, Галя Бойкова в Червен бряг и Ценка Калонкина в гр. Левски.
"За 17 г. съм проверяван като шеф многократно, но
след отказа ми да
вървя по този път
за 3-4 месеца бях
наказан дисциплинарно, което обжалвам", разказа Гичев. "Нямам нищо против партията и етноса, а съм срещу назначаването на некомпетентни хора", каза Емилия Цонева. Под ножа отишли агрономи, инженери и агроикономист със стаж в системата 10 и 17 г., както и специалист пред пенсия.
"Чистката е политическа, подмениха ни с кадри на ДПС. За овакантените места имаше конкурси, но предварително се знаеше кой печели". Това твърдят потърпевшите в писмо, публикувано в плевенския в. "Посредник". Те се
жалвали до вицепремиера Меглена Плугчиева и министрите на земеделието Валери Цветанов и на администрацията Николай Василев. Петимата са завели съдебни дела за нарушени човешки права и етническа и възрастова дискриминация. Преди да сдадат поста, те са получили най-ниската атестационна оценка от новата шефка Айгюл Хасанова - учителка по професия.
Допустимо ли е ДПС депутатът от Плевен Митхат Метин да заплашва в телефонни разговори началника на службата в Левски с "челен сблъсък" и открито да иска общинският лидер на ДПС Айля Ибрахим да "расте" в йерархията, питат потърпевшите. Защо г-жа Ибрахим е превърнала служебния си кабинет в партиен офис, питат още те. И сочат като фрапиращ пример и лидера на ДПС в Кнежа Здравко Котов-Зули, който от 2 г. е главен специалист в службата по земеделие, без да има и ден стаж по специалността.
Областният земеделски шеф Георги Гетов заяви вчера пред в. "Посредник", че е предложил алтернативни длъжности на Добрева и Гичев, но те отказали. (24 часа)

Заплахата не е в мой стил, а такъв разговор не си спомням
- Г-н Метин, оказвахте ли натиск за уволнение на хора и назначаване на ДПС активисти?
- Такъв разговор аз не помня да съм водил. Всичко вероятно е извадено от някакъв контекст. Нямам ни най-малка представа какъв смисъл се влага...
- Този разговор не се е състоял?
- И да съм го водил, е било преди години. Мога ли да помня кога съм говорил с него?
- Това е вашият регион, наясно сте с проблемите там, как да не помните?
- Аз не съм страна в този спор. Той е административен между тях и земеделското министерство. Не се чувствам страна.
- А познавате ли уволнените и назначените?
- Познавам само въпросния Володя Гичев. Никой друг не познавам от тези хора, нито съм се срещал с тях.
- Във ваш стил ли е репликата "ще се сблъскаме челно"?
- Не, категорично не е в мой стил. Това е извадено от контекст.
- Защо сега се появява записът?
- Нямам представа. Министерството на земеделието ще се ангажира с въпроса. Утре ще има право на отговор. Това е.24 Часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2