Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 15 октомври 2009 г.

Böyle olaylar olmadı mı


TRT'de yayınlanan 'Ayrılık -Aşkta ve Savaşta Filistin' dizisine ' İsrail'e karşı nefreti teşvik ettiği' gerekçesiyle İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın tepki göstermesinin ardından dizinin yapımcısı Selçuk Çobanoğlu konuştu.

İŞTE O DİZİNİN GÖRÜNTÜLERİ (WEB TV)

Dizinin yapımcısı Selçuk Çobanoğlu, İsrail'in Gazze'de yaptıklarını gördükten sonra bu diziyi yapmaya karar verdiklerini belirterek; "Ana haber bültenlerini izleyip dizimizi yan yana koyun, bire bir aynı. Dizimiz neden bu kadar olay oldu anlamıyorum. Aslında bu bir aşk dizisi. Oradaki çocukların, kadınların yaşadıklarını göstermek lazım. "Ayrılık" dizisi Kafkasya'daki drama işaret ediyordu. İlk 13'deki konu buydu. Biz doğru şeyler yaptık ve yapıyoruz. Bu tür şeyler olmadı mı? Dünya kamuoyunda izlemedik mi? Dizinin çekimleri altı ayda yapıldı. Şunu çok net söyleyebilirim; gönül teli titreyen herkesin duyarlı olması gereken bir konu. 1500 sivil öldü ve ölenlerden 300'ü çocuktu." dedi.

Var olan bir gerçekliği dram halinde yansıttıklarını belirten Çobanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü " Biz bir fotoğraf çektik. Malzeme belli. Biz var olanları photoshoplamadık. İsrail ve Türkiye Dışişleri'nden aranmadım. TRT ile de bir görüşmemiz olmadı. Dizi bir aşk hikayesi. Nazilerle ilgili bu ülkede binlerce film yapıldı. Fransızlarla ilgili kimse sesini çıkarmıyor. Ortadoğudaki kadın ve çocukların dramı anlatıldığı zaman olay oluyor. Bazı doğruların görülmesi gerekiyor. Dizi bu tepki nedeniyle yayından kaldırılırsa benim için büyük onur olur. Orada yaşanan drama ben de "One-Minute" diyorum.

http://www.hurriyet.com.tr /Portal Turkey

>>>

http://airiliktrt1.blogspot.com

>>>

Tелевизионен сериал,който показва как израелски войници убиват деца !


Още:

İsrail’den çok sert nota !


Телевизионен сериал скара Турция и Израел !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2