Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 14 януари 2009 г.

Лютви Местан

Лютви Местан: Правителството показа ресурс да се справи в условия на криза
14 януари 2009 | 10:32 | Агенция "Фокус"
София. Едва ли може да се мечтае за по-благоприятни условия за възникване на политическа криза. Нямам предвид протестите, но има предвид опитите за политическа експлоатация на протестите. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ДПС Лютви Местан, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Местан добави, че отговорността за финансовата криза, която през 1997 г. извади на улицата гражданите, бе на тогавашното правителство. „Днес едва ли има някой, който да държи сметка на сегашната коалиция за световната икономическа криза”, добави той.
По повод газовата криза Местан каза, че вероятно редица правителства в Европа търпят критики за това, че зависим от една - единствена тръба, но „това едва ли е отговорност само на настоящото правителство”. Според депутата - българското правителство в условия на криза е показало ресурс да се справи с обстоятелствата.
„България има своите достатъчно сериозни проблеми, които биха могли да бъдат решени по пътя на широко съгласие на политическите сили. Финансовата криза, кризата с газа не са причина за опити за дестабилизация на страната”, заяви той.
„Вероятно земеделците имат основание за своя протест, но никога българският земеделски производител, при никое друго правителство не е получавало толкова преки помощи и доплащания, колкото при сегашното правителство. Това трябва да го признаят даже най-големите недоброжелатели на Тройната коалиция”, добави Местан във връзка с участието на земеделците в днешния протест пред парламента.
Предстоящите избори ще оставят своя отпечатък върху политическото говорене, коментира депутатът. По думите му обаче през последните 6 месеца от мандата на правителството парламентът трябва да поддържа високия темп на реформите. Според него реформите не бива да се жертват заради предстоящите избори. ДПС е на мнение, че реформите трябва да продължат с още по-големи темпове. Няма излишна политическа енергия, която да се използва по посока например на промяна на Конституцията. Всяка политическа енергия трябва да се насочи към справяне с проблемите на гражданите, бе категоричен Местан.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2