Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 16 октомври 2009 г.

Телевизионен сериал скара Турция и Израел !


Филм скара Турция и Израел

16.10.2009 / 11:54

Филм скара Турция и Израел !

Телевизионен сериал скара Турция и Израел. Властите в Тел Авив заплашиха, че ще се оплачат официално от Анкара заради филм, в който изралеските войници са представени като садисти. Израелското външно министерство вече е поискало обясние от турския посланик в Тел Авив.

Новият сериал се излъчва за първи път тази седмица по турска национална телевизия. Драмата разказва за живота на палестинско семейство в окупирания от Израел Западен бряг. В някои сцени израелски войници убиват деца. Израелският външен министър Авигдор Либерман заяви, че излъчването на този сериал е "най-тежката форма на провокация".

Той изтъкна, че филмът е спонсориран от правителството в Анакара. "Такъв сериал, който няма и най-малка връзка с реалността и който представя израелските войници като убийци на невинни деца, не заслужава да бъде разпространяван дори от страни врагове”, заяви още Либерман. Засега няма отговор от Анакара.

Отношенията между Турция и Израел се обтегнаха след офанзивата на Израел в Ивицата Газа през януари. Този месец Турция дори изключи Израел от участие в 12-дневно военно учение, което се проведе в централната част на страната.

http://infocenter.bnt.bg/
Автор: Биляна Бонева

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2