Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 27 юли 2009 г.

Новините от и за Турция-27.07.2009 г. !

Ценни експонати изложени в ОАЕ...

Изложбата на експонати от музея Топкапъ и от други турски музеи, предизвиква голям интерес...

Posted 27.07.2009 09:56:25 UTC

Updated 27.07.2009 09:56:25 UTC

В Обединените Арабски Емирства, различни прочути музеи в света организират изложби, където излагат своите най-ценни исторически експонати.
Изложбата на експонати от музея Топкапъ и от други турски музеи, предизвиква голям интерес. Изложбата е организирана съвместно от министерството на културата и туризма на Турция и дирекцията за културно и историческо наследство в Абу Даби, под надслова "Ислямът-Вяра и Церемонии".
Показани са 161 експоната от селчукския до османския периоди, като някои от тях се излагат за първи път в чужбина.
Изложбата предизвика огромен интерес. Същевременно са предприети и инициативи за откриването на турска изложбена зала в Абу Даби.
-
Среща на тристранния механизъм в Анкара...

Турция се готви да бъде домакин на заседание на тристранния механизъм Турция-САЩ-Ирак...


Posted 27.07.2009 09:35:16 UTC

Updated 27.07.2009 09:35:16 UTC
Турция се готви да бъде домакин на заседание на тристранния механизъм Турция-САЩ-Ирак за борба с тероризма.
На срещата, която ще се състои утре в Анкара представителите на трите страни ще обсъдят мерките за борба с терористичната организация ПКК.
Най-напред ще бъде обсъден въпросът с лагера "Махмур", който представлява първата стъпка от плановете за "Завръщане в Къщи". Ще се обсъдят възможностите за закриването на лагера контролиран от ООН и в който се намират 11 хиляди души, и как на членовете на терористичната организация ПКК ще се осигури възможност да се включат отново в обществения живот.
На заседанието при домакинството на министъра на вътрешните работи Бешир Аталай ще участва многобройна иракска делегация водена от министъра на националната сигурност Ширван Ел Ваили, а американската страна ще бъде представяна от военна делегация водена от висш офицер.
Друг важен въпрос, който ще бъде обсъден е какви мерки ще се предприемат за ликвидирането на присъствието на терористичната организация ПКК в северната част на Ирак.
Турция призовава към разгръщане на тристранното сътрудничество и намира за недостатъчни мерките предприемани от Ирак, и иска предприемането на нови мерки от тази страна.
-
Нападение в Грозни...

По време на нападение камикадзе в Чечня бяха убити 6 души...

Posted 27.07.2009 09:50:45 UTC

Updated 27.07.2009 09:50:45 UTC

По време на нападение камикадзе в Чечня бяха убити 6 души.
Съобщено бе, че сред загиналите се намира и един турски гражданин, който е работел в строителна фирма в Грозни.
В изявлението на руското министерство за извънредни ситуации, се отбелязва, че нападателят е взривил бомбите по тялото си след като е бил спрян от полицията при опит да проникне в концертна зала в Грозни.
Министерството на вътрешните работни на Чечня отбеляза, че по време на експлозията са ранени най-малко десет души.
В изявлението се сочи, че турският гражданин е полинал от получените рани в болницата в която е бил настанен на лечение.
-
Спортен обзор...

Спортните новини от деня...

Posted 27.07.2009 10:00:20 UTC

Updated 27.07.2009 10:00:20 UTC

На Европейското първеснство по Класическа Борба за млади надежди провеждащо се в Зренджани в Сърбия, Турция спечели един златен, един сребърен и два бронзови медала. Златният медал бе спечелен от представителя в категория 85 килограма Серкан Айдемир. Сребърният медал бе спечелен от представителя в категория 50 килограма Толгахан Караташ, а представителите в категория 42 килограма Шериф Кълъч и в категория 58 килограма Мустафа Кашйол спечелиха бронзови медали.
*****************
Англия спечели шампионската титла на европейското първенство по футбол за девойки под 19 годишна възраст. На финала игран в Беларус, Англия се наложи над Швеция с два на нула.
*****************
Турският национален отбор по волейбол за млади надежди загуби мача с Черна Гора с три на нула гейма и завърши шампионата на четвърто място.
*****************
В последния ден на Европейското първенство по лека атлетика за младежи, Бурджу Айхан спечели бронзов медал в скока на височина.
-
Дъ Икономист Прогнозира растяща стагнация...

Британското списание Дъ Икономист повиши прогнозата за процент на стагнация на турската икономика

Posted 27.07.2009 09:48:06 UTC

Updated 27.07.2009 09:48:06 UTC

Британското списание Дъ Икономист повиши прогнозата за процент на стагнация на турската икономика за 2009та година на 5,6 процента. Според списанието, през настоящата година Турция ще бъде на осмо място сред 42те страни с най-голяма рецесия.
През януари списането бе направило прогнозата, че турската икономика ще осъществи ръст от 2,9 процента, но след това бе прогнозирало стагнация от над 4 процента.
Прогнозата на списанието за 201та година е 2,2 процентен икономически ръст в Турция.
Спред прогнозите на списанието за 42 страни и за страните от еврозоната, по-голяма част от тях ще приключат годината със стагнация, като се прогнозира ръст само за Китай, Индия, Египет, Пакистан и Индонезия.
Същевременно европейската банка за развитие оповести, че за изтеклия едногодишен период, е нарастнал двукратно броят на неизплатените кредити в четири източно европейски страни сред които е посочена и Турция.
-
Барзани бе преизбран...

Барзани бе преизбран за лидер на регионалното кюрдско управление в северната част на Ирак...

Posted 27.07.2009 09:40:24 UTC


Updated 27.07.2009 09:40:24 UTC


Месут Барзани бе преизбран за лидер на регионалното кюрдско управление в северната част на Ирак. Оповестени бяха неофициалните резултати от изборите за регионален лидер и членове на регионалния парламент в северната част на Ирак. Месут Барзани бе преизбран на поста получавайки 70 процента от гласовете. Очаква се официалните резултати да бъдат оповестени на заседание, което ще бъде организирано днес в Багдат. За първи път регионалният лидер и 111те члена на регионалния парламент в северната част на Ирак се избират със всенародно гласуване. -
Преглед на турския печат 27.07.2009

Обзор на новините по страниците на турския печат от 27ми юли 2009та година...

Posted 27.07.2009 07:02:13 UTC

Updated 27.07.2009 07:03:47 UTC

Една от основните теми по страниците на днешния турски печат са изборите, които бяха проведени в края на седмицата в северната част на Ирак.
Вестник Йени Шафак в новината озаглавена "Победи Талабани в неговата крепост" съобщава, че новата партия Горан, отразяваща стремежа на кюрдите за промени, е обявила изборна победа в град Сюлеймание. В новината пише, че лидерът на тази партия, Нуширван Мустафа е оповестил, че са спечелили пълна победа в град Сюлеймание, приеман за крепостта на Талабани и се отбелязва, че ако това твърдение се окаже действителност, тогава новата партия ще бъде представена в регионалния парламент от 30 депутати.
Вестник Сабах се е спрял на изборите в новината озаглавена "Талабани загуби крепостта си". Вестникът пише, че в Сюлеймание, където се намира централата на партията водена от Джелял Талабани, опозиционната Партия на Промените е обявила своята изборна победа. Вестникът съобщава, че Барзани е получил 70 процента от гласовете и е бил преизбран за регионален лидер, а опозиционната партия е получила 37 процента от гласовете и е спечелила 37 кресла в регионалния парламент. Същият вестник цитира и думите на лидера на опозиционната партия, Нуширван Мустафа-"Ние спечелихме изборите в Сюлеймание".
Вестник Хюррийет от своя страна отбелязва, че наблюдателите от Турция, проследили гласоподаването в северната част на Ирак, са били охранявани от спецназ базиращ се в турското консулство в град Мосул.
Вестник Йени Шафак се е спрял на изявленията на държавния министър и главен преговарящ с ЕС във връзка с процеса на членство в ЕС. В новината пише, че в словото произнесено на фестивала в Бахчесарай, Багъш е акцентувал на решителността на Турция да стане член на съюза, правейки сравненията-решителността ни е дълбока като езерото Ван и висока като планината Агръ.
Вестник Стар пише, че след успешни инвестиции в сектора на туризма в Турция, турските инвеститори са се насочили към инвестиции в същия сектор в чужбина. В новината озаглавена "Перлата на Адриатика" вестникът отбелязва, че една от целите им е хърватския курортен център Дубровник и пише, че прочута турска верига от хотели е отворила седемзвезден хотел в града. Вестникът предава, че хотелската верига планира да открие седем хотела в пет страни и че се работи над проект в Италия, подписан е договор за строеж в Бахрейн и че идната година ще бъде открит хотелът във Виена.
Вестник Заман отбелязва в новината озаглавена "Тенис на маса между двата континента", че прочутият австрийски тенисист Вернер Шлагер и прочутият тенисист от Хонк Конг Ко Лай Шак са изиграли показен мач не моста Богазичи, над водите на Босфора. В новината се подчертава, че въпреки силния вятър срещата е продължила 20 минути. Вестникът подчертава, че за мача, организиран в рамките на рекламните дейности за "Турнира Ол Стар Европа-Азия", са били затворени за движение някои от платната на моста и че срещата е била проследена и от председателя на Европейската федерация по тенис на маса Стефано Боси.
Желаем ви приятен ден.
-
VOT Слушай новини на Български




27.07.2009
-
VOT Слушай емисиите на Български




27.07.2009
-
30-членна турска делегация ще посети Ямбол !

27 юли 2009 | 15:29 | Агенция "Фокус"

Ямбол. 30-членна турска делегация, водена от зам.-кмета на община Одрин Намък Кемал Дьоленекен, утре ще пристигне на двудневно работно посещение в Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Визитата е в рамките на одринския проект „Развитие на институционалните и социални връзки”, който се реализира в партньорство с община Ямбол по програма ФАР Трансгранично сътрудничество България – Турция 2004 – 2006 г. В делегацията участват общински съветници, представители на управляващия екип по проекта, експерти от дирекциите „Икономическа полиция” и „Опазване и контрол на околната среда” в община Одрин, както и представители на други четири общини от провинция Одрин. На работна среща, която ще се проведе от 13,30 часа утре в зала 107 на общината, ще бъде направена презентация на дейностите, извършени до сега по проекта. В рамките на визитата турските гости ще се запознаят с опита на община Ямбол в дейността по административния контрол. Те ще обменят опит и по проектите за опазване на околната среда, по конкретно – „Техническа помощ за създаване на система за интегрирано управление на отпадъците в регион Ямбол”. Делегацията ще се запознае на място с възможностите на новооткритата сепарираща инсталация на фирма „Екобулпак”. Проектът на община Одрин е насочен към повишаване административния капацитет на служителите чрез серия от обучения и подпомагане развитието на сътрудничеството между двете общини – Ямбол и Одрин. От началото на проекта до сега са проведени три работни срещи, в които обменят опит представители на одринските дирекции „Икономическа полиция” и „Опазване и контрол на околната среда” и ямболските „Административен контрол”, „Общинска собственост и икономически дейности” и „Стратегии и програми”.
-
Над 81 кг хероин са заловени в Турция
27 юли 2009 | 16:28 | Агенция "Фокус"
Анкара. Над 81 кг хероин са заловени при операция на полицията в Турция, предаде Анадолската агенция. Наркотикът е бил открит при проверка на камион в провинция Ван, след като по-рано полицията е получила сигнал от информатор.
Шофьорът на камиона е задържан. Той е трябвало да пренесе хероина в Европа през Истанбул.

Турският премиер ще определи новия кандидат за председател на парламента по време на почивката си в Анталия
27 юли 2009 | 15:04 | Агенция "Фокус"
Анталия. Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще проучи по време на почивката си в Анталия анкетите, направени в Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ за нов председател на парламента, предава турската агенция АНКА. Резултатите Ердоган ще обсъди със заместник-председатели на ПСР и министри. Изборът трябва да се състои на 4 и 5 август.

Турска артилерия обстрелва лагери на ПКК в Северен Ирак
27 юли 2009 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Хаккяри. Артилерийски обстрел от територията на турската провинция Хаккяри е бил извършен срещу лагери на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в Северен Ирак, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Обстрелът срещу лагерите в районите Зап и Метина е започнал снощи в 21,30 часа и е продължил един час. Звукът от изстрелите е бил чут в околийския център Чукурджа.

Останки от античен римски театър ще видят бял свят в турската столица Анкара
27 юли 2009 | 14:33 | Агенция "Фокус"
Анкара. Останки от античен театър в турската столица Анкара ще видят бял свят и ще станат място за културни прояви, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. В резултат на действията на министерството на културата и туризма в Турция ще бъде съборена сграда, построена преди 15 години, върху останки от античен театър от римската епоха. Античният театър е бил открит през 1982 година в квартал Улус. В резултат на спасителни разкопки е открит половината от него, но другата част остава под основите на новоизградената тогава сграда. С решение на културното министерство тази сграда ще бъде съборена и паметникът ще бъде възстановен. След възстановяването му там, както в античността, ще се провежодат културни фестивали.

Атентаторът срещу папа Йоан Павел Втори Мехмет Али Агджа излиза от затвора на 18 януари 2010 година
27 юли 2009 | 14:07 | Агенция "Фокус"
Анкара. Извършителят на атентата срещу папа Йоан Павел Втори турският гражданин Мехмет Али Агджа излиза от затвора на 18 януари 2010 година, пише турският вестник „Хюриет”. Така ще приключи близо 30-годиншният затворнически период на активиста на турската националистическа организация „Сивите вълци”. Агджа ще излезе от затвора на 52 години и няма да отслужва военна служба заради антисоциални проблеми в личностното си поведение. Той излежава присъда в самостоятелна килия в затвора Синджан в Анкара. Терористът продължава да търси страна, в която да се установи след освобождаването си от затвора. Искането му да се установи във Ватикана не бе прието. Не бе удовлетворена и молбата му за установяване в Португалия. От друга страна ключовото лице отговорно за атентата срещу папата Ялчън Йозбей все още не е задържано, но поради давност във времето се спасява от тази мярка, пише вестникът.

В Турция са регистрирани общо 156 случая на свински грип
27 юли 2009 | 13:39 | Агенция "Фокус"
Анкара.Броят на заразените със свински грип, регистрирани в Турция, достигна 156. От тях 120 са чужденци или турски граждани, пътували в чужбина, а 36 са се заразили с вируса на новия грип A(H1N1) в страната, съобщи днес Си Ен Ен Тюрк. Министерството на здравеопазването информира, че 123 пациенти са излекувани и са изписани от болница. В момента се лекуват 33 души, от които 31 са на домашно лечение. Състоянието на всички е добро.

„Дюня”: Правим реформите не заради Европа, а за да живеем при по-демократични стандарти, каза Егемен Багъш
27 юли 2009 | 13:26 | Агенция "Фокус"
Елязъг. Ние не правим реформите, за да направим доволни Европа, а за да доближим нашите граждани до съвременните демократични стандарти, за да донесем повече демокрация на страната, заяви главният преговарящ на Турция с ЕС Егемен Багъш, пише турският вестник „Дюня”. В изказване по време на посещението си в град Елязъг, Югоизточна Турция, населен преобладаващо с кюрди, Багъш засегна реформения процес за присъединване към ЕС. „Като отваряме пътя на Турция към ЕС, ние се ръководим от любовта към човека. Правим това, за да живее нашият гражданин при по-демократични стандарти, за да бъдат на място правата на човека”, посочи той.

Споразуменията за свободна търговия, подписани от ЕС засягат турското производство, според турски индустриалци
27 юли 2009 | 12:49 | Агенция "Фокус"
Анкара. Споразуменията за свободна търговия, които ЕС е подписала с трети страни, засягат най-много турското производство и търговия, заявиха от Асоциацията на индустриалците в областта на конфекцията в Турция, пише турският вестник „Дюня”. Председателят на асоциацията Ахмет Наккаш заяви, че стоките на конфекцията, които влизат в Турция чрез отклоняване от Европа без мита, удрят турското производство, а от своя страна Турция изнася стоки в страните, подписали споразуменията за свободна търговия с мито 30-40 %. Той изтъкна, че подписаните споразумения за свободна търговия трябва да важат и за Турция. По думите му решението, постигнато с Митническия съюз през 1996 година за ответна отговорност спярмо извоюваните права, е било в интерес за страната според тогавашните условия, но от няколко години работи срещу турските икономически интереси и турското производство. Наккаш посочи, че между 1996-2003 година, използвайки 18-процентното мито, Турция е увеличавала всяка година своя износ в областта на текстила средно с 15 %, но подписаните от ЕС споразумения за свободна търговия с трети страни през 2005 година са ударили турския износ, пише вестникът.

„Хюриет”: На 4 и 5 август ще бъде избран нов председател на парламента на Турция
27 юли 2009 | 11:40 | Агенция "Фокус"
Анкара. На 30 юни започва депозирането на молби за председател на парламента на Турция, пише турският вестник „Хюриет”. На 9 август приключва двугодишният срок на председател на парламента на Кьоксал Топтан. В тази връзка на 4 август парламентът ще прекъсне ваканцията си. Молбите за нов шеф на парламента ще бъдат приемани от 30 юли до 24 часа на 3 август. Първият и вторият тур на избор ще се състои на 4 август, а третият и четвъртият на 5 август. Изборът ще бъде направен чрез тайно гласуване. Според закона на първите два тура се иска две трети подкрепа от депутатите – 367, а на третия обикновено мнозинство от 276 гласа. Ако не бъдат получени 276 гласа на третия тур, на четвъртия се избира онзи от двама кандидати, който получава най-много гласове.

„Хюриет”: Задържаните привърженици на организацията „Хизб ут-Тахрир” в Турция са предадени на съда
27 юли 2009 | 11:08 | Агенция "Фокус"
Анкара. Приключи разпитът на задържаните на 24 юли привърженици на незаконната организация „Хизб ут-Тахрир” в 23 града на Турция, пише турският вестник „Хюриет”. 14 от задържаните след разпита бяха предадени на съда тази сутрин. Задържаните заявиха, че срещу тях се върши несправедливост и те са обвинени неоснователно и това ще стане ясно в съда. В съда са изпратени и доказателствените материали, иззети при операцията в петък – книги, списания, компютри, документи на организацията. Според обвинението групата е подготвяла терористичен акт в центъра на Истанбул. В рамките на операцията в Адана се издирват още трима души.

„Милиет”: Дора Бакояни разкритикува някои действия на Турция

27 юли 2009 | 10:47 | Агенция "Фокус"
Атина. Министърът на външните работи на Гърция Дора Бакояни разкритикува някои действия на Турция и посочи, че демонстрацията на храброст и юначество няма да отвори пътя към ЕС, пише турският вестник „Милиет”. Дора Бакояни реагира остро на изявленията на главния преговарящ Егемен Багъш, заяви, че международните споразумения не са задълженията, за които се извисява най-високо глас. Гръцкият външен министър изтъкна, че Турция трябва да изпълни отговорностите си по пътя към ЕС. „Анкара е пред дълъг и труден път на европеизация и разбирам проблемите й в тази насока, изхождайки от географските, политическите и културните специфики на страната”, каза Бакояни. Тя изтъкна обаче, че демонстрацията на наглост и юначество няма да отвори пътя към ЕС.
Дора Бакояни не посочи точна дата за предстоящото си посещение в Турция, а каза, че то ще бъде осъществено в подходящо време, пише вестникът.

Турски печат: Решаването на кюрдския въпрос е невъзможно без кюрдските групи, заявиха кюрдски политици
27 юли 2009 | 09:46 | Агенция "Фокус"
Диарбекир/Анкара. Състоялият се в края на изминалата седмица в Диарбекир кюрдски форум и реакциите на различни политически и интелектуални среди в Турция за предложенията му за решаване на кюрдския въпрос заемат значително място в турските вестници днес. Вестник „Сабах” цитира думите на лидера на прокюрдската Партия на демократичното общество /ПДО/ Ахмет Тюрк, че за решаването на кюрдския въпрос трябва първо да бъде убедена Кюрдската работническа партия /ПКК/, която има оръжие, да спре терористичните действия. Тюрк посочва, че премиерът Ердоган трябва да привлече ПДО в политическото решаване на въпроса, но за замлъкването на оръжията трябва да установи контакт с лидера на ПКК Абдуллах Йоджалан. По думите му решаването на кюрдския въпрос в Турция е невъзможно чрез изключването на кюрдските представители и със самоцелни действия от страна на управляващите.
Вестник „Хюриет” помества обширно интервю с отговарящия за международните връзки на Демократическата партия на Кюрдистан в Северен Ирак Сафин Дизаи. Дизаи посочва, че периодът за решаването на кюрдския въпрос чрез оръжията вече е приключил и от април 2008 година е започнал нов период. Според Дизаи ПКК е вътрешен проблем на Турция, който има шансове да бъде преодолян с новите повеи в турската политика. Представителят на северноиракската власт отхвърли твърденията за желание за присъединяване към Турция при демократично решение на кюрдския въпрос. Той изтъкна обаче, че макар държавно-политическите граници да остават, трябва да бъдат преодолени културните, психологическите и икономическите граници между Турция и Северен Ирак.
Вестник „Заман” пише, че на завършилия късно снощи кюрдски форум с участието на близо 100 кюрдски политици и интелектуалци ПДО отново е защитила своята теза за привличане на ПКК и Абдуллах Йоджалан в решаването на кюрдския въпрос. В декларацията, приета на форума, се призовава да бъдат вдигнати политическите, правните и психологическите пречки за превръщането на кюрдските партии в легални политически актьори в Турция.
Вестник „Радикал” помества голямо интервю с писателя Яшар Кемал по кюрдския въпрос. Според известния писател за решаването на този въпрос са необходими не рандевута, а решителна и непоколебима политическа воля.

„Заман”: Извършителите на атентата на германското летище Франкфурт са имали връзки с турската МИТ и ЦРУ
27 юли 2009 | 08:47 | Агенция "Фокус"
Дюселдорф/Анкара. Задържаните в Германия през септември 2007 година по обвинение за планиране на акции срещу американската база Рамщайн и летището във Франкфурт са имали връзки с Националната разузнавателна организация на Турция /МИТ/ и американското ЦРУ, пише турският вестник „Заман”. Според шокиращо твърдение на един от подсъдимите Атилла С. лицето Мевлют К., което ги е насочвало и ръководило, е имало връзка с МИТ и ЦРУ. През септември 2007 година бяха задържани турчинът Адем Й. и двама германци Фриц Г. и Даниел С. През ноември 2008 година в Коня беше задържан друг турски гражданин Атилла С., имащ връзка с тази група, и предаден на Германия. През април 2009 година групата беше изправена пред съда в Дюселдорф. При четиримесечния съдебен процес излезе информация, че в случая са замесени лица от турската МИТ и американската ЦРУ. Според показанията на Атилла С. Мевлют К. е имал връзки с тайните служби на Турция и САЩ. Според германските представители тази информация поставя в затруднено положение тези институции. Гледането на делото ще продължи на 10 август.

Ен Ти Ви: Оръжията да замлъкнат призова Кюрдският форум, който се проведе в Диарбекир
27 юли 2009 | 08:14 | Агенция "Фокус"
Диарбекир. Кюрдската работническа партия /ПКК/ да продължи периода без терористични действия, а кюрдите да бъдат привлечени като събеседник в решаването на кюрдския въпрос, поиска Кюрдският съвет, който се проведе в Диарбекир, съобщава телевизионният канал Ен Ти Ви. Форум с участието на представители на различни среди под мотото „Към единство и решение на кюрдския въпрос” се състоя в Диарбекир на 25 и 26 юли. На него бяха представени позиции за решаване на кюрдския въпрос в Турция. Включиха се 90 представители от различни среди, като преобладаващият брой делегати бяха от Партията на демократичното общество.
В заключителната декларация на форума се посочва, че ПКК е взела решение за временно спиране на терористичните акции, за да допринесе за прекратяването на операциите и за процеса за решаване на кюрдския въпрос. В тази връзка участниците смятат за необходимо ПКК и другите кюрдски политически актьори да бъдат включени в процеса на решаване на кюрдския въпрос. В документа се призовава оръжията да замлъкнат, ПКК да продължи периода без терористични атаки, а кюрдите да бъдат привлечени в решаването на кюрдския въпрос. Беше обявено,че декларацията ще бъде доведена до знанието на лидера на ПКК Абдуллах Йоджалан, излежаващ присъда на остров Имралъ, посочва телевизията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2