Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 30 декември 2008 г.

Хавиер Солана призова за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

30 декември 2008 | 17:20 | Агенция "Фокус"

Брюксел. Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Хавиер Солана призова за “незабавно прекратяване на огъня” между Израел и палестинското радикално движение “Хамас”, предаде АФП.
В ефира на испанското национално радио Солана, който участва в извънредната среща на външните министри на ЕС, посветена на събитията в Палестинската автономия, призова за незабавно откриване на граничния контролно-пропускателен пункт “Рафах” на границата между Ивицата Газа и Египет.
“Формулата, по която работим и за която ние настояваме, се базира на три основни точки: първо – незабавното прекратяване на огъня, второ – откриването на КПП-та между Газа и Египет, Газа и Израел”, заяви Солана, определяйки “незабавното подновяване на хуманитарната помощ” като третата точка.
Представителят на ЕС добави, че откриването на КПП-та “трябва да се извършва със сътрудничеството на ЕС”. По думите на Солана, ЕС разполага с “хора, които са готови да се върнат (в Ивицата Газа), това са хората, които в момента са разположени в региона”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2