Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 14 март 2011 г.

Простреляха турският Павароти-Ибрахим Татлъсес


Простреляха турският Павароти-Ибрахим Татлъсес

14 март 2011

Истанбул, Турция /КРОСС/ Известният турски певец Ибрахим Татлъсес, който освен в Турция е известен в Гърция и целия Близък Изток е бил сериозно ранен при нападение в Истанбул, съобщават турските медии, цитирани от Би Би Си.
В неделя вечерта, по певеца и неговата сътрудничка са стреляли от преминаващ автомобил. Певецът е намерен в безпомощно състояние.
58- годишният певец е излизал от търговската телевизия Beyaz TV придружен от помощничката си Ипек Чакъджи. До тях е спрял автомобил, от който са стреляли с Калашников. Певецът и помощничката му са били ранени. Лекарите от болницата „Маслак Аджибадем" съобщават, че певецът има увреждания на мозъка, вследствие на изстрел в главата. Направена му е операция, но певецът е в кома. Помощничката е ранена в шията и за нея няма опасност.
Ибрагим Татлъсес е турчин от кюрдски произход. Роден е в град Санлъурф. Той има записани повече от 30 албума, играл е в много филми, водещ е на телевизионно шоу, като освен това има бизнес в кюрдските райони на Ирак. Наричан е „турския Павароти" и „Императора", собственик е на верига ресторанти, телевизии и продуцентска къща.
/ВН/

portalturkey.blogspot.com

:::
Подозират северноиракска следа в покушение срещу известен турски певец


Нахиде Дениз



Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор:Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Валията на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу заяви, че двама души са нападателите на певеца Ибрахим Татлъсес, който бе прострелян снощи на излизане от участие в твшоу. Той е в болница с опасност за живота.

По думите на истанбулския губернатор, стреляно е само с един и същи автомат "Калашников" от автомобил, който следвал колата на певеца. Изстреляни са 11 куршума, като 4 от тях са улучили певеца, а едий асистентката му Букет Чакъджъ, която била с него в колата. Засега няма информация за самоличността на извършителите.

Татлъсес бил прострелян в главата и веднага откаран в болница, където са му направени три операции. "Опасността за живота е намаляла, но все още има риск, затова ще го държим до утре сутринта под упойка", каза лекуващият му лекар.

Лично премиерът Р.Т.Ердоган е наредил да се направи всичко необходимо за спасяването му.

Едната версия за инцидента сочи, че нападението е дело на бунтовници от ПКК. Татлъсес е от кюрдскоарабски произход, но кюрдите от сепаратистките среди не го обичат заради "протурските му изяви". Другата версия, която се смята за по-достоверна твърди, че покушението е заради бизнесинтереси в Северен Ирак, където певецът инвестира в строителството на жилища в региона на Киркук. Поради конфликт със съдружниците, строителството спряло.

Ибрахим Татлъсес, чието истинско фамилно име е Татлъ, има около 35 години сценична дейност. Издал е над 40 албума, участвал е в стотици филми. Той е една от най - строго охраняваните личности в страната. Покушението срещу него стана в район, който се наблюдава с камери.

бнр / portalturkey.blogspot.com


Още за Турция



Новини ОТ и ЗА Турция:
.
Моята страст- Турция,най-доброто от Турция:
.
Вкусните гозби,турските гозби:
.
Turkish music
.
Турски книги,книги за Турция:

The voice of minare/Гласът на Минарето

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2