Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 14 февруари 2011 г.

МАРДИН СЕ ПРЕВЪРНА В ПРИТЕГАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ХОЛИВУДСКИТЕ ПРОДУЦЕНТИ

МАРДИН СЕ ПРЕВЪРНА В ПРИТЕГАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ХОЛИВУДСКИТЕ ПРОДУЦЕНТИ

Град Мардин се превърна в притегателен център за холивудските продуценти.

Изпратена 14.02.2011 11:27:22 UTC

Обновена 14.02.2011 11:27:22 UTC

Град Мардин се превърна в притегателен център за холивудските продуценти.

В историческият град притежаващ 7 хиляди годишна история и превърнал се в притегателен център за холивудските продуценти със своята архитектура и социално-културна структура, през последните 5 години бяха заснети над 100 игрални филма, научно-документални филми, сериали и клипове.

Град Мардин, където по-рано бе заснет турско-американския филм “I Love You” сега е на път да се превърне в снимачна площадка за холивудските продукции.

Филмовите продуценти, които останаха възхитени от историческите и природни забележителности на Турция по време на снимките на „Призрачен ездач 2” в Кападокия, този път избраха град Мардин като място за заснемането на един акционен филм.

Американският продуцент Ману Гарги, който обходи историческите и туристически забележителности и музеи на град Мардин каза, че е останал възхитен от магическата атмосфера на Мардин.

Гарги каза „Каменната архитектура на град Мердин е единствена по рода си в цял свят. Мардин е с облик на музей на открито. Тази архитектурна структура е с облик на безценна снимачна площадка. Мардин може да се превърне в снимачна площадка за холувидските продукции”.

Междувременно Мардин по-рано бе послужил като тема за редица телевизионни програми и научно-документални филми заснети от редица чуждестранни телевизии от Холандия, Швеция, Великобритания, Германия, Япония, Сирия, Египет и Македония.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2