Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 20 февруари 2011 г.

ЕС НЕ ЖЕЛАЕ ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ

ЕС НЕ ЖЕЛАЕ ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ...

Високотиражният френски вестник Льо Монд писа, че преговорите за членството на Турция в ЕС са навлезли в безизходица....

Изпратена 20.02.2011 11:14:15 UTC

Обновена 20.02.2011 11:14:15 UTC

Високотиражният френски вестник Льо Монд писа, че преговорите за членството на Турция в ЕС са навлезли в безизходица и че ЕС се е разделил на два лагера по въпроса за членството й в съюза.
В новината-анализ подготвена въз основа на приетия на десети февруари в Комисията за външни отношения на Европейския Парламент доклад за Турция, се подчертава, че приоритентата цел на ЕС е да убеди Турция да приеме статута на Привилегирован партньор.
В новината пише, че ЕС не желае да прекъсва връзките си с Турция, тъй като иска да се възползва от възможностите й в отношенията с Иран, страните от Северна Африка и на Балканите, но няма намерение да прави отстъпки пред исканията на Анкара.
Вестникът писа, че Франция, Германия и Австрия са категорично против членството на Турция и че най-разпалените привърженици на членството на Турция са Великобритания и Скандинавските страни.
Льо Монд подчертава, че САЩ дават пълна подкрепа на членството на Турция в ЕС и отбелязва че Скандинавските страни са традиционен поддръжник на политиките на САЩ.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2