Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

неделя, 20 февруари 2011 г.

ЕС НЕ ЖЕЛАЕ ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ

ЕС НЕ ЖЕЛАЕ ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ...

Високотиражният френски вестник Льо Монд писа, че преговорите за членството на Турция в ЕС са навлезли в безизходица....

Изпратена 20.02.2011 11:14:15 UTC

Обновена 20.02.2011 11:14:15 UTC

Високотиражният френски вестник Льо Монд писа, че преговорите за членството на Турция в ЕС са навлезли в безизходица и че ЕС се е разделил на два лагера по въпроса за членството й в съюза.
В новината-анализ подготвена въз основа на приетия на десети февруари в Комисията за външни отношения на Европейския Парламент доклад за Турция, се подчертава, че приоритентата цел на ЕС е да убеди Турция да приеме статута на Привилегирован партньор.
В новината пише, че ЕС не желае да прекъсва връзките си с Турция, тъй като иска да се възползва от възможностите й в отношенията с Иран, страните от Северна Африка и на Балканите, но няма намерение да прави отстъпки пред исканията на Анкара.
Вестникът писа, че Франция, Германия и Австрия са категорично против членството на Турция и че най-разпалените привърженици на членството на Турция са Великобритания и Скандинавските страни.
Льо Монд подчертава, че САЩ дават пълна подкрепа на членството на Турция в ЕС и отбелязва че Скандинавските страни са традиционен поддръжник на политиките на САЩ.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2