Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 22 февруари 2011 г.

Огърлиците на Бихтер от „Забраненият плод“ са едни от най-търсените в Турция

Сериали диктуват модата в Турция

Огърлиците на Бихтер от „Забраненият плод“ са едни от най-търсените в Турция.

22.02.2011

Турските сериали диктуват модата в Турция, а предприемчиви търговци използват имената на героите в тях, за да привличат клиенти, съобщи турската телевизия CNN-Turk.

Берен Саат, която изпълнява ролята на Бихтер в излъчвания в България сериал "Забраненият плод", предизвика фурор с ботушите, които носи във филма. На пазара те вече са известни като "Ботушите на Бихтер" и се радват на огромен интерес, въпреки че сериалът вече не се излъчва в Турция. Не по-малко популярни са колиетата на Бихтер, които бижутерийните фирми се втурнаха да изработват и предлагат на пазара.

Друга героиня от сериала - Фирдес, майката на Бихтер, стана известна с атрактивните си пуловери, комбинация от плетиво и фин плат. Към моделите им се забелязва засилен интерес на фирми за облекло.

Сериалът "Мечтатели", който също се излъчва в България, пък повиши търсенето на шапки в зимните месеци. Най-популярни са тези, които носи актрисата Пелин Карахан (в ролята на Аслъ). Освен това стаята, в която живее Аслъ в Измир, привлича широк интерес, което личи по окачена на сградата табела с надпис "Посещение и снимка в стаята на Аслъ - 5 лири".

Запазена марка на сериала "1001 нощи" са перлените обеци на Шехерезада, които вдъхновиха бижутерийните фирми за повече подобни модели.

Феновете на Полат Алемдар от поредицата "Долината на вълците", станал известен като "турския Джеймс Бонд", масово купуват часовници като този, който супергероят носи, докато изпълнява специалните си мисии.

вмо / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2