Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 23 декември 2010 г.

АРМЕНСКОТО ПРОЕКТОРЕШЕНИЕ НЕ БЕ ВНЕСЕНО

АРМЕНСКОТО ПРОЕКТОРЕШЕНИЕ НЕ БЕ ВНЕСЕНО...

Проекторешението подкрепящо арменските тези относно събитията от 1915та година не бе поставено на обсъждане в Камарата на представителите на САЩ.

Изпратена 23.12.2010 11:46:16 UTC

Обновена 23.12.2010 11:46:16 UTC

Проекторешението подкрепящо арменските тези относно събитията от 1915та година не бе поставено на обсъждане в Камарата на представителите на САЩ.

Усилията на посолството на Турция във Вашингтон и на турската общественост изиграха важна роля за да се възпрепятства поставянето в дневния ред на Камарата на представителите на САЩ на проекторешението.

Междувременно в писменото изявление на председателя на Арменския национален комитет на САЩ Кен Хачикян се отбелязва, че са разочаровани и разгневени поради това, че проекторезолюцията не е била внесена за обсъждане.

В изявлението се отбелязва, че позицията на президента Барак Обама и председателя на долната камара на американския парламент Нанси Пелоси са разклатили доверието на американските избиратели от арменски произход.

Междувременно Камарата на представителите излезе във ваканция след гласуването на проекторешението относно нападенията от 11 Септември и тъй като през януари на пост ще встъпи новото правителство арменското проекторешение ще загуби актуалност.ТРТ

portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2